Sport

„Gyalázat a magyar extrémtörvény!”

Az expedicio.hu Kollár Lajost, a „Magyarok a világ nyolcezresein" expedíciós sorozat vezetőjét kérdezte a 2007-ben hozott magyar extrémtörvény nyilvánvaló hibáiról.

A 2007 januárjában életbe lépett magyar extrémtörvény szinte egyből tiltakozást váltott ki több társadalmi és sportszervezet, ezeknek élén pedig hazánk legsikeresebb magashegyi expedíciós sorozata, a „Magyarok a világ nyolcezresein” részéről. A törvény ugyanis különösen veszélyes sportnak, szabadidős tevékenységnek minősíti a szikla- és hegymászást, valamint a magashegyi hegymászást is. A dohányosok, drogosok rehabilitációját ugyanakkor fizeti az állam. Most akkor ki is kockáztat nagyobbat?

A teljes cikket elolvashatja az expedíció.hu oldalon, ide kattintva!

Ajánlott videó

Fél évszázada egy addig nem sokra tartott, huszonnyolc éves bokszoló, Ken Norton úgy elverte Muhammad Alit, hogy a vesztes favoritnak eltört az állkapcsa. A győztes nehézsúlyú mindössze 50 ezer dollárt kasszírozott váratlan diadala után. Aztán még kétszer megmérkőzött Alival, harmadszorra már az 1973. március 31-én kapott pénz harmincszorosáért.