Sport

A Vörös térre megy Szalay Balázs

szalay balázs (szalay balázs, )
szalay balázs (szalay balázs, )

A rendezõk nem változtattak az idõponton: most már hivatalos, hogy július 6. és 12. között tartják meg az idei Selyemút-ralit.

Az utóbbi évek hagyományainak megfelelõen ezúttal is a moszkvai Vörös térrõl rajtol a mezõny, és hét versenynap alatt körülbelül 3000 kilométert tesz meg a célig.

Az orosz állam most is az esemény mögött áll, amelyre népes mezõnyt várnak. Legutóbb az autósoknál száz, a kamionosoknál harminc induló sorakozott fel a rajtnál, s mérette meg magát az orosz erdõkben, valamint a Kalmük-sivatagban, úgyhogy az indulók számát tekintve a Selyemút a világ második legnagyobb terepversenye.

Emlékezetes, a 2012-es viadal nagy magyar sikert hozott, hiszen a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettõs a szenzációs második helyet harcolta ki a záró napon. Úgyhogy az Opel-páros már csak a jó emlékek okán is visszatér az orosz pályákra.

„A Selyemút-rali remek felkészülés a Dakar-ralira, jó a szervezés, jók a pályák, erõs a mezõny, a sivatagi körülmények között tesztelhetjük az újításokat, úgyhogy már tavaly eldöntöttük: visszamegyünk. Természetesen az is motivál, hogy a legutóbbi viadalon pályafutásunk egyik legnagyobb nemzetközi sikerét értük el, s nyilván megjött az étvágyunk. Az idén is szeretnénk a legjobbak között végezni, s akár a gyõzelemért harcolni…” – mondta Szalay Balázs.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik