Sport

A DVSE visszaszólt Gyöngyösinek

DVSE (dvse, )
DVSE (dvse, )

Állítása szerint pontosította a Debreceni VSE vízilabdacsapata a klub korábbi vezetőedzőjének szerdai kijelentéseit.

Ahogyan arról beszámoltunk, Gyöngyösi András, a Debrecen együttesének menesztett vezetőedzője sajtótájékoztatót tartott ügyvédjével. A tájékoztatón a többi közt elmondta, decemberben és januárban nem kapott fizetést, valamint bruttó ötvenezer forintra akarták levinni havi bérét.

“A saját pénzemet tettem bele a debreceni vízilabdába, nagyon sokat áldoztam érte, nem voltak szponzorok, sőt egyik játékosomnak magam álltam a költségeit, mert fanatikus edzőként a sportág felemeléséért szinte mindenre kész voltam, vakon, a szakma iránt elkötelezettként mentem előre” – mondta el Gyöngyösi, aki a másodosztályból az OB I.-be vezette a klubot, amellyel idén az Európa Kupa elődöntőjéig jutott.

A klub aztán szerda délután a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz:

“A Gyöngyösi András korábbi debreceni vízilabdaedző és ügyvédje, Fodróczy Géza ma délelőtt tartott sajtótájékoztatóján elhangzottakkal kapcsolatban a debreceni egyesület a következőre hívja fel a figyelmet.

A sajtótájékoztatón nyilatkozó Gyöngyösi és Fodróczy urak sajnálatos módon nem pontosan ismertették a vezetőedzőnek 2012. decemberében tett bérajánlatot. Ezért kénytelenek vagyunk pontosítani: Gyöngyösi András számára a vízilabda egyesület és a felnőtt csapatot versenyeztető kft. havi 750 000 forintos fizetési ajánlatot adott, amit Gyöngyösi úr visszautasított.

A sajtótájékoztatón tett egyéb, sok helyen pontatlan kijelentésekkel – Gyöngyösi úr személyiségi jogait figyelembe véve – nem kívánunk foglalkozni.”

Azt csak mi tesszük hozzá, hogy ez a történet tökéletesen illeszkedik a mai magyar közélet ügyeihez: az egyik fél ugyanis láthatóan nem mond igazat, és hogy melyik ez a fél, azt alighanem soha nem fogjuk megtudni.

Gyöngyösi erre reagálva azt nyilatkozta:

“Továbbra is fenntartjuk, hogy írásban 2013. január 11-én bruttó ötvenezer forintos ajánlatot kaptam a kezemhez! Semmilyen más fizetési ajánlatot ezenkívül írásban nem kaptam! A klub mindennemű további tárgyalástól elzárkózott kérésem ellenére!”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik