Sport

Rémtörténet után, világbajnokság előtt a magyar válogatott

Rövidpályás gyorskorcsolya (rövidpályás gyorskorcsolya, short track, )
Rövidpályás gyorskorcsolya (rövidpályás gyorskorcsolya, short track, )

A hétvégén véget ért a hat állomásból (Calgary, Montreal, Nagoya, Sanghai, Szocsi, Drezda) álló Samsung Short Track Világ Kupa sorozat. A magyar csapat az itt szerzett tapasztalatokkal készül a március 8–10. között esedékes debreceni világbajnokságra.

„Valódi rémtörténettel ért fel az, ahogy végül eljutottunk Szocsiból Drezdába, az utolsó világkupa versenyre. Eredetileg hazautaztunk volna Budapestre, és egy nap pihenő után folytattuk volna az utat Németországba. Ehelyett a légi bonyodalmak miatt megfordultunk Minszkben, Moszkvában, Bécsben, csupán néhány órára Budapesten, majd így érkeztünk Drezdába, ahol az említett körülmények ismeretében érthető, hogy nem a mieink sikereitől volt hangos a jég” – nyilatkozta Telegdi Attila szövetségi kapitány a márciusi debreceni világbajnokság szervezőbizottságának.

„A vb-ig hátralevő időre adottak a feladatok. Biztosra veszem, hogy márciusra sikeresebb lesz a formaidőzítésünk, mint a malmöi EB-re. A férfiváltónk folyamatosan fejlődik, jó úton járnak. Nem tervezünk döntőbe jutást, de azt igen, hogy minden verhető ellenfelet verjenek meg a mieink. A férfiak messze juthatnak, a női csapat viszont kiszámíthatatlanabb, így nehéz jósolni” – vázolta a hátralévő szűk egy hónap feladatait a rövidpályás gyorskorcsolyázók kapitánya.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik