Sport

Drámai pécsi kosaras továbbjutás

A férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőinek utolsó mérkőzésén a Kecskemét kétszeri hosszabbítás után esett ki a Péccsel szemben.

Az már korábban eldőlt, hogy a Zalaegerszeget búcsúztató Atomerőmű SE, a MAFC-ot kiverő Alba Fehérvár, valamint a Szombathelyt kiejtő Szolnoki Olaj bejutott a legjobb négy közé a kupában.

Sőt, a szövetségben már ki is sorsolták a négyesdöntő párosításait: az Alba Fehérvár a Pakssal találkozik, az Olaj pedig a Pécs-Kecskemét párharc győztesével.

Egyetlen kérdés maradt ugyanis kedd estig: az első mérkőzésen hatpontos előnyt összegyűjtő Pécs vagy a másodosztályú Kecskemét jut a Final Fourba.

Pontosabban kezdte a meccset a hazai csapat, de a pécsiek nem adták könnyen magukat, az ex-kecskeméti Csabay Ádám igyekezett a vendégoldalon, a hazain természetesen Wittmann Krisztiánra támaszkodtak a támadások alatt leginkább. Az első negyedet ötpontos előnnyel zárta a Kecskemét.

Legion büntetőivel 19-19-nél már utolérte a kecskemétieket a Pécs, majd a légiós duplája után időt kért Sztojan Ivkovics, a hazaiak mestere. Sokkal jobban játszott a Pécs a második negyedben, átvette a kezdeményezést, míg a hazaiak technikai hibák sokaságával “lepték meg” a közönségüket.

38-30-as pécsi vezetéskor nagyon jól jött a hazaiaknak Hegedűs hármasa, de ez is kevés volt, 41-33-ra vezetett húsz perc után a Pécs.

A harmadik negyedet kiválóan vitte a Kecskemét, hiszen 44-33-as pécsi vezetést után egy 12-0-s sorozattal megfordította az állást a csapat, 45-44. Folytatta remeklését a KTE a negyedik negyedben is, 55-52-nél is lendületben volt, sőt, Wittmann hármasával 62-56 volt az állás, hosszabbításra álltak ekkor a csapatok, 3 perccel a vége előtt.

65-58-nál, Wittmann három büntetője után állt először továbbjutásra a Kecskemét, de Loesing duplával válaszolt. Hiba, Djerasimovic remek lepattanószerzése után két büntetőjével 69-60-ra alakult az állás, 19 másodperccel a vége előtt.

Az utolsó pécsi támadást Legion triplával zárta, így épp hat pont lett a különbség 40 perc után, jöhetett a hosszabbítás. Wittmann hármasára azonnal jött a válasz. 76-68-nál Bencze két büntetőt is kihagyott, de a hazaiak mázlijára Dénes Gábor remek labdaszerzéssel jelentkezett. Tóth Norbert büntetői jelentették az újabb pécsi megmenekülést, jöhetett a második ötperces hosszabbítás.

A kiegészítőemberek nyerték meg aztán a meccset a Pécsnek Loesing kipontozódása után: Nagy Krisztián és Horváth Balázs pontjai (utóbbi triplájával 80-78-ra újra vezetett a PVSK) demoralizálták a hazaiakat, akiknél Dénes Gábor tartotta a lelket a meccs hajrájáig.

A végén elfáradt a hazai csapat, a rossz büntetők megbosszulták magukat, továbbment a Pécs és a Szolnokkal találkozik az elődöntőben.

Eredmény – férfi kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

Kecskeméti TE-Duna Aszfalt – PVSK-Pannonpower 86-87 (17-12, 16-29, 18-11, 18-11, 7-7, 10-17) – kétszeri hosszabbítás után
A legjobb dobók:
Wittmann 29, Djerasimovic 20, illetve Tóth N. 23, Legion, Loesing 18-18

A legjobb négy között:

Alba Fehérvár – Atomerőmű
Szolnoki Olaj – Pécsi VSK

Az elődöntőket március 29-én rendezik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik