Sport

Pat Cortina beégett a németekkel

pat cortina (pat cortina, )
pat cortina (pat cortina, )

Nagy meglepetésre a szlovén, valamint az osztrák és a lett férfi válogatott jutott ki az utolsó körben a 2014-es szocsi téli olimpia jégkorongtornájára. Óriási meglepetésként az egykori magyar kapitány által irányított német férfiak nem jutottak ki az olimpiára. A nőknél a németek és a japánok örülhettek.

A szlovénok – akik két NHL-es sztárjuk, Anze Kopitar és Jan Mursak nélkül léptek jégre – Vojensben mindhárom riválisukat, a házigazda dánokat, a fehéroroszokat és az ukránokat is legyőzték, így történetük során először vehetnek részt ötkarikás játékokon.

Az osztrákok az ugyancsak kvalifikációs tornát rendező németeket, valamint az olaszokat és a – magyarokat egy körrel korábban kiejtő – hollandokat előzték meg. A záró meccsen a volt magyar kapitány, Pat Cortina vezette németeknek alapjátékidőben kellett volna nyerniük a továbbjutáshoz, ám ez nem sikerült nekik, így a legnagyobb klasszisuk, az NHL-es pont- és góllövőlistát jelenleg vezető Thomas Vanek nélkül is az osztrákok kerültek ki a szocsi játékokra.

A lettek Rigában a kazahokat és a briteket is legyőzték, így a végén „belefért” egy hosszabbításos vereség a franciáktól.

A szocsi olimpia jégkorongtornáinak csoportbeosztása:
férfiak
A csoport: Oroszország, Szlovákia, Egyesült Államok, Szlovénia
B csoport: Finnország, Kanada, Norvégia, Ausztria
C csoport: Csehország, Svédország, Svájc, Lettország

nők
A csoport: Kanada, Egyesült Államok, Finnország, Svájc
B csoport: Svédország, Oroszország, Németország, Japán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik