Sport

Kényszerpihenőn a hálóőr

Nem járt szerencsével Bálizs Bence a SAPA Fehérvár AV 19 kapusa az EuroChallenge tornán, ugyanis egy edzésen ujjsérülést szenvedett.

Rich Chernomaz szövetségi kapitány a lengyelországi torna második mérkőzésén Bálizst szerette volna beállítani a ketrecbe, de a találkozó előtti edzésen ellőtték az ujját. Így a miskolci Gyenes Dávid debütálhatott helyette a Dél-Korea elleni győztes (6-1) összecsapáson.

Az EuroChallenge torna után egyértelművé vált, Bálizsnak klubcsapata soron következő mérkőzéseit is ki kell hagynia, ugyanis kiderült, hogy a kapus hüvelykujja elrepedt, így tíz nap pihenőt írtak elő az orvosok. Ebben az időszakban a SAPA Fehérvár AV 19 négy középszakaszt záró meccse is beleesik, ezek után Bálizs jó esetben is csak az utolsó fordulóban térhet vissza.

–  Egyelőre sínnel rögzítették, és tíznapos pihenőt írtak elő nekem. Persze lemegyek edzésre, de mozogni is csak óvatosan lehet vele, figyelni kell, hogy ne rázkódjon, mert annál gyorsabban és biztosabban gyógyul, forr össze a csont. Volt már hasonlóban részem, de az a kisujjam volt, ami annyira nem zavart, mert lehetett rögzíteni a mellette lévő gyűrűsujjhoz. A hüvelykujjnál azonban ezt nem lehet eljátszani. Tehát most pihenek és gyógyulok. – nyilatkozta a kapus.

Addig Rajna Miklós lesz Adam Munro cseréje az EBEL-keretnél, a Volán legközelebb szerdán Dornbirnban lép jégre.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik