Sport

Edzőnek állt Balzsay Károly

Balzsay Károly (balzsay károly, )
Balzsay Károly (balzsay károly, )

A kétszeres világbajnok Balzsay Károly visszavonulása után sem tétlenkedik: egykori csapattársát, Sebastian Zbiket készíti fel következő mérkőzésére - írja a Blikk.

Mint ahogy azt már megírtuk, a hét elején bejelentette visszavonulását a WBO és a WBA korábbi nehézsúlyú világbajnoka, Balzsay Károly. A 33 éves sportoló azt követően, hogy szögre akasztotta a kesztyűt, komoly fába vágta a fejszéjét, hiszen trénerként bizonyíthat hamarosan.

A WBC középsúlyú világbajnokát, Sebastian Zbiket kell ugyanis felkészítenie egy mérkőzésre. A német bokszoló még az Universumnál volt Balzsay csapattársa. A Blikk szerint Zbik áprilisig hazánkban marad, hogy Balzsay irányításával készülhessen fel a visszatérésre.

A 30 esztendős Zbik 32 mérkőzésen van túl profiként, ebből 30-at megnyert, kétszer pedig kikapott: pont a két legfontosabb összecsapáson kapitulált. 2011-ben a mexikói Julio César Chávez ellen elbukta a WBC-övét, majd tavaly áprilisban Felix Sturmtól vehette volna vissza vb-címét, de a 9. menet végén a bíró véget vetett a harcnak.

“Hosszú ideje, több mint nyolc hónapja nem bokszoltam már, meg kell mozgatnom magam. Sokat jelent nekem és boldog vagyok, hogy barátom, Karcsi segít a formába lendülésben. Így azért kellemesebben telik az idő!” – nyilatkozta a Blikknek a német ökölvívó. – “Sokat hagytam ki, de a Karcsi által irányított kemény alapozás, valamint a speciális edzések kellő felkészítést jelenthetnek. Tavasztól három-négy sikeres felhozómeccs, és újra ott lehetek a csúcs közelében.”

“Előkapartam a régi edzésterveimet, összedugtuk a fejünket és meglátjuk mire jutunk. Futni tud a Margitszigeten, a lehető legváltozatosabban összeállított kondicionáló tréningeket elvégezzük óraadó helyemen, a kesztyűs edzéseket pedig édesapámnál, a KSI-ben tartjuk” – ezek már Balzsay Károly szavai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik