Sport

Botrányos bokszmeccs borzolja a kedélyeket

Sonny Bill Williams (sonny bill williams)
Sonny Bill Williams (sonny bill williams)

Napok óta beszédtémát ad a Bokszvilágszövetség (WBA) nemzetközi, nehézsúlyú övéért vívott címmérkőzés.

Az összecsapást pénteken rendezték az ausztráliai Brisbane-ben, ahol az új-zélandi Sonny Bill Williams mérte össze az erejét a veterán dél-afrikaival, Francois Botha-val – írja a profiboksz.hu. Előbbivel akár egy külön cikkben is lehetne foglalkozni, tekintve, hogy a rögbipályáról tért át a szorítóba, azonban jelen esetben más szolgáltat érdekességet.

Történt ugyanis, hogy az eredetileg 12 menetesre kiírt címmérkőzést a tízedik végén befejezték, a pontozók pedig a hazai környezetben szereplő Williamst hozták ki győztesnek. Több homályos folt is van az este folyamán: a győztes szerint már a mérlegelésnél kiderült, hogy rövidebb lesz a találkozó az eredetileg tervezettnél, állítólag Botha promótere is tudott erről, csak bokszolójával felejtette el ezt közölni, így a dél-afrikai csak a ringben töltött utolsó percekben szembesült vele, hogy ez már a hajrá.

Mindezek mellett egyébként az sem biztos, hogy tartózkodott-e egyáltalán a helyszínen egy megfelelő jogosítványokkal rendelkező ellenőr. Szóval az ügynek még biztosan lesz folytatása, a Bokszvilágszövetség (WBA) későbbre ígért tájékoztatást.

A lerövidülés egyébként a fogadóirodák dolgát is megnehezítette, bizonyos téteket visszafizettek a fogadóirodák, a Williams győzelméért járó pénzeket ugyanakkor megkapták a fogadók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik