Sport

Aranyvasárnap a magyar vívásban

Nagyszerű teljesítményt nyújtva aranyérmet nyert a férfi kardválogatott a madridi Világkupa-fordulón, míg a női párbajtőrcsapat Lipcsében zárt a második helyen.

A Szilágyi Áron, Gáll Csaba, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász összeállítású együttesnek nem sok ideje volt a bemelegedésre, a 16 között erős ellenfelet, a francia csapatot kellett legyőznie. Az összecsapás 45-39-es magyar sikerrel zárult, így következhetett a spanyolokkal szembeni csata, amely már sokkal kisebb erőkifejtést követelt a 45-29-cel továbblépő magyaroktól.

Ezt követően hasonlóan biztosan, 45-33-ra verte a csapat az utóbbi években nagyon megerősödött németeket, s a fináléra sem maradt különösebb izgulnivaló: a magyar válogatott a kínaiak ellen aratott 45-31-es győzelemmel harcolta ki az aranyérmet.

A vasárnapi Vk-viadalon 19 csapat indult. Az olimpiai bajnok Szilágyi Áron a szombaton véget ért egyéni versenyben a harmadik helyen végzett.

Lipcsében a Szász Emese, Révész Julianna, Várnai Vivien, Budai Dorina négyes 45-25-ös papírforma-győzelemmel kezdett a finnek ellen, majd a nyolcaddöntőben az Egyesült Államok válogatottján is túljutott, mégpedig úgy, hogy az utolsó párban Szász Emese 32-33-ról 44-38-ra fordított. Az ukránok jelentette következő akadályon könnyedén, 45-24-es eredménnyel lépett tovább a magyar csapat, aztán az elődöntőben a világranglista második helyén álló oroszoknál is jobbnak bizonyult. 

A döntőben az olimpiai bajnok kínaiak kis különbséggel, 25-22-re jobbnak bizonyultak, de az ezüstérem is nagyon jól jött a magyar csapatnak, már csak azért is, mert az utóbbi időben meglehetősen visszacsúszott a világranglistán, a húsz válogatottat felvonultató hétvégi Vk-forduló előtt csak a 18. volt a nemzetközi rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik