Sport

A hokikapitánynak tetszett, amit látott

Rich Chernomaz (rich chernomaz, )
Rich Chernomaz (rich chernomaz, )

Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott kanadai szövetségi kapitánya elégedetten értékelt a lengyelországi torna után.

Amint arról írtunk, a magyar hokisok szombaton este is meggyőző teljesítménnyel rukkoltak elő, így három győzelemmel, hibátlan mérleggel (15 lőtt és két kapott góllal) nyerték meg a lengyelországi Tychyben megrendezett nemzetközi tornát. Ezen a megmérettetésen debütált a kispadon Rich Chernomaz, a válogatott élére januárban kinevezett edző.

A kanadai szakember a torna előtt azt mondta, hogy a védelemben és a kapusposzton lenne hova fejlődni, de a lengyelek elleni meccs után a jegkorongblog.hu-nak ezekről a csapategységekről is elismerősen nyilatkozott:

„Őszintén szólva lenyűgözött a csapat játéka, mindenkivel nagyon meg voltam elégedve. 180 perc alatt összesen két gólt kaptunk, ami önmagáért beszél”mondta Chernomaz a mögöttünk hagyott hétről. Kiemelte továbbá, hogy a csapat fegyelmezetten védekezett és a kapusokkal is elégedett volt.

A közeljövőt illetően elárulta, reméli, hogy a játékosok a klubjaikkal minél tovább versenyben maradnak az áprilisi, hazai rendezésű világbajnokság előtt. A válogatott felkészülési programját pedig ahhoz igazítják, ki mikortól ér majd rá csatlakozni a kerethez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik