Sport

Nem indul az Eb-n a vb-ezüstérmes birkózó

sastin marianna (sastin marianna, )
sastin marianna (sastin marianna, )

Megkezdődik a versenyidény női birkózásban és szabadfogásban. Sastin Marianna nélkül, ő a márciusi Európa-bajnokságon sem indul.

Wöller Ákosnak, a női válogatott edzőjének bejelentése szerint a világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes Sastin Marianna nem indul az évnyitón, amelyet vasárnap a Fáy utcai edzőcsarnokban rendeznek.

Sőt kihagyja az egész tavaszi versenyidényt Sastin, mivel makacs vállfájdalom kínozza. Muszáj rendbe hozni, hogy teljesen egészségesen és feltöltődve készülhessen fel a szeptemberi budapesti világbajnokságra – indokolt a szakvezető.

A szabadfogásban viszont úgy tűnik, hogy teljes lesz a mezőny, amelyben a magyarok mellett finn, német, szlovák és orosz birkózók is szőnyegre lépnek. Játékos-edzőként még a nemrég visszavonult Wöller Gergő is tervezi indulását.

Gulyás István szakágvezető a válogatott stabil tagjaitól, Hatos Gábortól, Veréb Istvántól, Ligeti Dánieltől és a biztatóan fejlődő Molnár Józseftől is meggyőző teljesítményt vár. Annak ellenére is, hogy a csapat edzőtáborból, kemény alapozó munka közben érkezik a megméretésre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik