Sport

Hat magyar döntős a Bocskai Emlékversenyen

harcsa zoltán (harcsa zoltán)
harcsa zoltán (harcsa zoltán)

Minden várakozást felülmúl a magyarok szereplése az 57. Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen: a tíz elődöntősből hatan bekerültek a szombati döntőkbe.

A rutinos Ungvári István az első két menetet megnyerte a feltörekvő fiatal, a sárospataki Sárga Attila ellen, és a harmadik hiába lett egál, szűken nyert a hajdúsámsoni Eb-bronzérmes.

Az 56 kilós Szőrös Márk követte Ungvárit a döntőbe, mérkőzés nélkül, mert ellenfele, Nagy Krisztián a hivatalos indoklás szerint megsérült.

Varga Miklósnak nem volt igazán nehéz dolga Fodor Milán ellen, a 2012-es magyar bajnoki döntő ismétlésén ugyanaz lett az eredmény, mint ugyanitt decemberben, az Oláh Gábor utcában.

 

„Nem volt ám ez olyan sima, mint amennyire kívülről látszott. Fodor nagyon kemény ellenfél” – dicsérte a fiatal Vasas-bunyóst az Eb-bronzérmes olimpikon.

 

Bacskai Balázs meccsről meccsre javul, a dunaszerdahelyi Rajcsányi Patrik ellen sokkal nagyobb fölényben bokszolt, mint amit a 13-6-os eredmény mutat.

 

„Megpróbáltam idő előtt befejezni a meccset, nem sikerült, de így sem vagyok elégedetlen” – mondta a Vasas 2010-es Európa-bajnoka.

 

Az egész torna legnagyobb meccsén az olimpiai ötödik helyezett középsúlyú klasszis, Harcsa Zoltán a súlycsoport 2010-es Európa-bajnokával, Artyom Csebotarjevvel vívott hihetetlenül éles mérkőzést. Végig fej fej mellett haladtak a küzdő felek, annyi ütést csattant, amennyi máskor egy egész tornán sem.

Harcsára kétszer számoltak, a második után, a harmadik menetben ezzel egyenlített ki 21-21-re az orosz, majd a finn mérkőzésvezető megintette Csebotarjevet, így lett 23-21 Harcsának, és ezzel be is fejeződött a meccs, győzött a kispesti bunyós, Szántó Imre tanítványa.

 

 

„Életemben először vertem meg egy orosz öklözőt, és mindjárt egy Európa-bajnokot” – lelkendezett Harcsa.

 

Darmos Józsefet nehézsúlyban gyorsan padlóra küldte az orosz Jegorov, a bíró már az első menetben kihirdette a döntő fölényt. Következett Szellő Imre, és a rutinos, 30 éves Eb-bronzérmes – eredeti súlycsoportjánál eggyel feljebb – megint parádézott. 17-11-re verte a kínait, akinek az utolsó percben, amikor egy kicsit szoros lett a meccs, akkora verést osztott ki, hogy Vang még az eget is nagybőgőnek nézte.

 

„Csak ismételni tudom magam, nagyon jól érzem magam a 91 kilóban” – magyarázta a kecskeméti bunyós, Konkoly István tanítványa.

Szellő lett tehát a hatodik magyar döntős, ez a szereplés felülmúlja a szakemberek várakozásait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik