Sport

Erőss Zsolték belehúznak, irány a világ harmadik legmagasabb hegye!

himalaja(960x640)(2).jpg (himalája, )
himalaja(960x640)(2).jpg (himalája, )

A legsikeresebb magyar expedíciós sorozat március végén indul újra a Himalájába, de Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein vezetője az expedicio.hu-nak elmondta, hogy jövőre végezni akarnak a programmal.

Kollár Lajos, a Magyarok a világ nyolcezresein vezetője az expedício.hu-nak elmondta, hogy a vállalkozásnak két fontos célja van 2013-ban. Az egyik, hogy továbbvigyék a expedíciós sorozat programját, melynek célja, hogy elmondhassuk: mind a 14 nyolcezres hegy csúcsán állt már magyar ember.

„Jelenleg tizenegynél tartunk, azaz még három csúcs maradt hátra, a Kancsendzönga (8586 m), az Annapurna (8091 m) (2012-ben itt halt meg Horváth Tibor – a szerk.) és a K2 (8611 m). Úgy döntöttünk, idén a Kancsendzönga felé fordulunk – mondta Kollár. – Egyszer már tervbe vettük ezt a hegyet, de 2009-ben végül stratégiai okokból Manaszlura változtattuk.”

A Kollár Lajos és Erőss Zsolt nevével fémjelzett vállalkozás, akárcsak az eddigi expedíciók során, ezúttal is trekkinges, magashegyi túratársakat tervez magával vinni, és ha már arra járnak, átruccannak a szomszédos Dardzsilingbe, ahol meglátogatják Kőrösi Csoma Sándor sírját. Az expedícióra lehet még jelentkezni, itt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik