Sport

“Doppingolja” a több ezer néző a magyar sízőt

Farkas Norbert fogja képviselni a magyar színeket az alpesisí-világbajnokságon a férfiak óriás-műlesiklásában. A fiatal síző már alig várja a bemutatkozást.

A 21 éves sportoló már Ausztriában van, igaz, még nem a világbajnokság helyszínén.

„Itt már minden csak a vb-ről szól, én is nagyon szeretnék már ott lenni a viadalon. A minap sajnos a rossz idő miatt elmaradt egy versenyem, de annyira nem bánom, mert így legalább megnézhettem tv-ből a férfiak Super-G futamát.”

Farkas Norbert szerepelt már felnőtt vb-n, így annyira nem lesz szokatlan számára a hatalmas felhajtás.

„Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg néző lesz. Tanultam már egy-két dolgot, például arra figyelnem kell, hogy az akkreditációt mindig magamnál kell tartanom. Ilyen apróságok is sokat számítanak. Ettől függetlenül nem lesz egyszerű megszokni a légkört, de szerintem csak doppingolni fog, hogy már a rajtnál is több ezer néző ül a lelátón.”

A síelőnek nemcsak a légkör, hanem a pálya sem lesz teljesen ismeretlen: „Tavaly direkt a vb miatt versenyeztem Schladmingban. A második felét próbáltam ki a pályának, de az első részén is szabadsíeltem már. Ez egy meredek, technikás pálya, sok éllel, ráadásul folyamatosan locsolják, így elég jeges lesz. Szerintem illik hozzám, szeretek csúszni rajta.”

Világbajnokságról lévén szó a lehető legerősebb mezőny szerepel a tornán, így Farkas ugyan magas sorszámmal, ám messze nem utolsóként fog indulni majd a jövő csütörtöki versenyen.

„Nehéz lesz helytállni, de az elmúlt hetekben mutatott teljesítményem alapján bizakodó vagyok. Kicsit furcsa érzés lesz olyan sztárok ellen versenyezni, akikre pár éve még példaképként tekintettem, de azért ez nem olyan, mint a teniszben, hogy nem mindenki játszhat Roger Federerrel. Eléggé össze vannak mixelve a versenyek, egy sima FIS-viadalon is elindulhatnak élmenők, így azért már valamelyes hozzászoktam ehhez. Egyébként nagyon remélem: én is eljuthatok odáig, hogy nekem is egyes rajtszámom lesz a vb-n és velem versenyeznek olyanok, akik nemrég még csak felnéztek rám.

A kvalifikációs futamban szeretnék az első 25-be kerülni, hogy egyéni jogon legyek ott a főfutamon. Szerintem ez össze is jöhet. A főfutamban viszont már nagyon magas lesz a rajtszámom, a célom, hogy ezen javítsak és megverjem az előttem indulókat.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik