Sport

Egy adószakértő lett az öttusaszövetség elnöke

Réczei Géza személyében egy nemzetközi adótanácsadó cég adózási igazgatóját választották meg a Magyar Öttusa Szövetség új elnökévé.

A szervezet tisztújításán két jelöltre lehetett szavazni, Réczei Géza mellett az eddigi elnökre, Szabó Lajos üzletemberre, aki 2009 novemberétől irányította a szövetséget.

A voksoláson százszázalékos volt a részvétel, mivel minden jogosult megjelent. A huszonkilenc lehetséges szavazatból az új jelölt tizenhét, az eddigi elnök pedig tizenkettőt kapott. Megbízatása négy évre szól.

Réczei Géza hangsúlyozta, hogy szerinte mindenkinek azzal kell foglalkoznia, amihez ért, ezért ő arra fog törekedni, hogy az öttusasport szereplői nyugodt körülmények között tudjanak tevékenykedni. A kapcsolati rendszerét felhasználva igyekszik majd segíteni a sportágnak, a működést illetően pedig az összhang megteremtésére, a különböző vélemények összehangolására fog törekedni.

Az általános alelnöki posztra egy jelölt volt: a tisztséget eddig is ellátó, korábbi egyéni világbajnok Simóka Bea 27 támogató szavazatot kapott, így folytathatja munkáját.

Három alelnököt is választottak a közgyűlés résztvevői: a hat jelölt közül már az első fordulóban megkapta a szükséges 50 százalék plusz egy szavazatot a versenyzőként világ- és Európa-bajnok Hanzély Ákos, valamint az olimpiai, vb- és Eb-aranyérmes Vörös Zsuzsanna és Martinek János.

A 12 tagú elnökségbe bekerült még Demeter József, Fürjes Balázs, Patyi András, Molnár György, Takács Péter, Kállai Ákos és a harmadik körben Tibolya Péter.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!