Sport

A Szolnok végül kiverte a Szombathelyt

szolnoki olaj (szolnoki olaj, szurkolók)
szolnoki olaj (szolnoki olaj, szurkolók)

Az Olaj a második mérkőzésen már meggyőzően verte a Szova KC Szombathelyt a férfi kosárlabda Magyar Kupa negyeddöntőjében.

Némi meglepetésre hat ponttal kikapott a Szolnoki Olaj együttese a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a Kálmán László vezérelte Szombathelytől.

Ez nem azt jelentette, hogy a vasiak egy csapásra a párharc esélyesévé nőtték ki magukat, hiszen az Olaj az Adria Ligában, az EuroChallenge-kupában és persze a hazai porondon is bizonyította már, hogy hat pontnál jóval nagyobb hátrány esetén is érvényesíti a papírformát a Tiszaligeti Sportcsarnok poklában.

Most is így tett: az első negyed rendkívül pontszegényre sikeredett, de épp 6-tal nyerte azt Nenad Asceric csapata. A vendégek jól tartották magukat a félidőig, és még a harmadik negyed sem hozott elsöprő hazai lendületet. Nem úgy az utolsó tízperc, amikor a Szolnok erőt demonstrált.

A másik párharcban az első meccsen sima győzelemmel jelentkező Paks odahaza kissé kiengedve játszott, de így is hozta a győzelmet a Zalaegerszeg ellen.

Ami a másik két párharcot illeti: az Alba Fehérvár lényegében már továbbjutott a MAFC ellen, míg a Kecskemét 6 pontos vereséggel zárt Pécsen, így a keddi visszavágó különösen izgalmasnak ígérkezik.

Eredmények – férfi kosárlabda Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzések:

Atomerőmű SE – Zalakerámia ZTE 73-71 (21-21, 23-10, 19-18, 10-22)
A legjobb dobók: Eilingsfeld 14, Tóth Á., Levy 12-12, illetve Copeland 17, Koma 11, Kovács Á. 10

Továbbjutott a Paks.

Szolnoki Olaj – Szombathely 74-57 (17-9, 16-16, 18-15, 23-17)
A legjobb dobók: Bell, Florence 11-11, Szabó M., Horváth Á. 10-10, illetve Zagorac 17, Kálmán 14, Will 12

Továbbjutott a Szolnok.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik