Sport

Sima sikerrel kezdtek Babos Tímeáék

Babos-Timea(960x640)(1).jpg (babos tímea, )
Babos-Timea(960x640)(1).jpg (babos tímea, )

A magyar női teniszválogatott 3-0-ra legyőzte a portugálokat az első fordulóban a Fed Kupa euro-afrikai zónájának tornáján Izraelben.

Arn Gréta mindössze 56 perc alatt, három játékot veszítve nyert Barbara Luz ellen. Ezt követően Babos Tímea megszerezte idei első sikerét egyesben, miután nagy küzdelemben, 2 óra 26 perc alatt legyűrte a hangos nyögéseiről ismert Michelle Larcher de Britót.

Az immár tét nélküli páros meccsen Marosi Katalin és Jani Réka Luca könnyedén verte Margarida Mourát és Joana Vale Costát.

“Nagyon fontos volt a jó kezdés a csapat számára, Arn Gréta papírforma-győzelmet aratott magabiztos játékkal, Babos Tímea pedig egy rendkívül fordulatos, küzdelmes mérkőzést nyert, remélem, ez önbizalmat ad számára az elkövetkező feladatokhoz” – nyilatkozta Barátosi Levente szövetségi kapitány.

A szerdai esőzés miatt egy napot csúszik a program Eliatban, így pénteken a bosnyákokkal, szombaton pedig a britekkel találkoznak a magyarok, a meccsek közép-európai idő szerint fél kilenckor kezdődnek. A nemzetek világranglistáján Nagy-Britannia a 18., Portugália a 32., Magyarország a 34., míg Bosznia-Hercegovina a 44. helyen áll.

A Fed Kupa euro-afrikai zóna I. csoportjának 16 válogatottját négy négyes csoportba sorolták, a csoportgyőztesek kieséses rendszerben mérkőznek a feljutásért. A két továbblépő gárda a Világcsoport rájátszásában folytathatja a küzdelmet.

Eredmény – Tenisz, Federation Kupa, 1. forduló:

Magyarország– Portugália 3-0

Arn Gréta – Barbara Luz 6-1, 6-2
Babos Tímea – Michelle Larcher de Brito 3-6, 7-5, 7-5
Jani Réka Luca, Marosi Katalin – Margarida Moura, Joana Vale Costa 6-4, 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik