Sport

Nadalnak szólóban is megy

Rafael-Nadal(960x640)(1).jpg (rafael nadal, )
Rafael-Nadal(960x640)(1).jpg (rafael nadal, )

A spanyol teniszező két sima szettben nyert az argentin Federico Delbonis ellen Chilében.

Amint arról már többször is írtunk, Rafael Nadal utóbbi bő fél évét sérülések hátráltatták, így a júniusi, wimbledoni fiaskóját követően (a amásodik körben kiejtette a cseh Lukas Rosol – a szerk.) legkorábban csak kedden este ragadott ütőt tétmérkőzésen, a chilei torna párosversenyében tért vissza – győzelemmel.

Szerdán késő este már egyéniben kellett bizonyítania, az ellenfele pedig a selejtezőből a Vina del Mar-i főtáblára jutó Federico Delbonis volt. Az argentin a jelek szerint teljesen jó „felhozó” ellenfél volt a spanyolok korábbi világelsőjének, ugyanis Nadal egy könnyed 6-3, 6-2-vel lépett tovább a következő körbe.

„Örülök, hogy újra egyest játszhattam, ez egy rendkívül fontos nap a számomra. Köszönöm azoknak, akik mindvégig mellettem álltak, álmomban sem számítottam ilyen visszatérésre. Kemény kezdés volt, Federico jól játszott és rendesen megfuttatott” – értékelte az összecsapást a spanyol.

Nadal egyébként most teszteli a térdét, így több kisebb tornán is elindul a közeljövőben. Ott lesz jövő héten a Brazil Openen, majd február 25-től a mexikói Acapulcóban ragad ütőt. De addig még Chilében is vár rá feladat, vagy Albert Montanes, vagy Daniel Gimeno-Traver ellen kell majd salakra lépnie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik