Sport

Menesztették a DVSE vezetőedzőjét

Gyöngyösi András (gyöngyösi andrás, )
Gyöngyösi András (gyöngyösi andrás, )

Felmentették posztjáról a Debreceni VSE vízilabdacsapatának edzőjét, Gyöngyösi Andrást.

Oláh Andrea tájékoztatása szerint a szerdán a szerb Radnicski Kragujevac elleni Eurokupa-elődöntőben alulmaradt együttes irányítását megbízott edző veszi át. Gyöngyösi András már a szerdai összecsapáson sem ült le a kispadra.

Részleteket a klub későbbre ígért.

A Debreceni VSE történetének első kontinentális kupaszereplésén jutott el a második számú sportági sorozat legjobb négy gárdája közé, a hazai bajnokságban pedig a 14 csapatos élvonalban jelenleg az ötödik helyen áll.

Gyöngyösi decemberben pályázott a magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitányi posztjára is Benedek Tiborral és Vincze Balázzsal egyetemben. Végül Benedek lett a befutó.

Az utóbbi időben nem érkeznek túl jó hírek a klub háza tájáról. Anyagi megfontolásból távoznia kellett Alex Giorgettinek, valamint Milos Koroljának is, az olaszt azonban visszahúzta a szíve, és a szezont Debrecenben fejezi be. Zubora Sándor szakosztályvezető korábban elmondta: a városvezetés hathatós segítsége is kell ahhoz, hogy életben maradjon a pólócsapat.

A DVSE közleménye:

A debreceni pólóegyesület elnöksége közleményben tudatja: ellehetetlenülni látszik az együttműködés az edzővel, aki nem hajlandó alkalmazkodni a DVSE teherbíró-képességéhez.

Az utóbbi hetekben folyamatos tárgyalássorozat zajlik a DVSE hátterének stabilizálása, kiszélesítése érdekében. Az egyesületet 2012 decembere óta új elnökség irányítja – a testület azon dolgozik, hogy töretlen maradjon a cívisváros pólósportjának fejlődése.

A DVSE programjának stratégiai része az utánpótlásképzés és -nevelés feltételeinek biztosítása, és természetesen a felnőtt csapat versenyeztetése. Az utóbbi időszakban súlyos nézeteltérés alakult ki az egyesület elnöksége és Gyöngyösi András vezetőedző között a rendelkezésre álló erőforrások beosztásáról.

A vezetőedző nem fogadta el az egyesület finanszírozási feltételeit, a személyes javadalmazásának megállapításában is rugalmatlan volt. A nézetkülönbségek nem csupán az irodákban okoztak feszültséget, hanem a medence partján is, ezért a DVSE elnöksége felfüggesztette a vezetőedző megbízatását.

A pólóklub szakmai munkájáért ideiglenesen Varga Tamás, a DVSE elnöke felel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik