Sport

Megállíthatatlan a Spurs

Tony Parker (tony parker, )
Tony Parker (tony parker, )

A San Antonio Spurs kosárlabdacsapata zsinórban 11. győzelmét aratta a tengerentúli profiligában (NBA).

Gregg Popovich évről-évre előhúzza a nyulat a cilinderből. A rutinos vezetőedző csapatát szinte mindig leöregezik, de nagyjából a szezon harmadánál szokott tudatosulni mindenkiben, hogy a San Antonióval számolni kell.

A Sarkantyúsok most is gondoskodnak arról, hogy témát szolgáltassanak, a texasi együttes ugyanis sorra nyeri a meccseit. Tim Duncan ugyan most nem lépett pályára, ám a 31 ponttal és 8 assziszttal záró Tony Parker magára vállalta a vezér szerepét és sikerre vezette övéit. Ehhez nagyszerű társra lelt Danny Green személyében, aki karriercsúcsot jelentő 28 pontot szerzett, ráadásul nyolc triplát is elsüllyesztett a gyűrűben.

Ez volt a Spurs 11. győzelme zsinórban, így továbbra is magabiztosan tanyázik a bajnokság élén. Összehasonlításképpen: a sereghajtó Charlotte Bobcats eddig összesen 11-szer hagyta el győztesen a parkettet.

Nyert a San Antonio két nagy riválisa, a nyugaton vitézkedő Oklahoma City Thunder (a Golden State ellen), valamint a címvédő Miami Heat is (a Houston ellen). LeBron James ezúttal visszafogottabb volt a lepattanók és az asszisztok terén, cserébe szórt 32 pontot, 18 mezőnykísérletéből 11 is sikeres volt.

A Brooklyn Nets nagy nehezen legyűrte a Detroit Pistonst, ami még nem lenne akkora szenzáció, ám az már mindenképpen említést érdemel, hogy a csapat bosnyák játékosa, Mirza Teletovic a negyedik negyedben zsinórban három dobásból dobott homályt! Azért ez nem semmi.

A Nets egyébként 2006 után tudott nyerni ismét Detroitban.

Eredmények – NBA, alapszakasz
Toronto Raptors-Boston Celtics 95-99
Philadelphia 76ers-Indiana Pacers 69-88
Washington Wizards-New York Knicks 106-96
Orlando Magic-Los Angeles Clippers 76-86
Cleveland Cavaliers-Charlotte Bobcats 122-95
Atlanta Hawks-Memphis Grizzlies 103-92
Miami Heat-Houston Rockets 114-108
Detroit Pistons-Brooklyn Nets 90-93
New Orleans Hornets-Phoenix Suns 93-84
Oklahoma City Thunder-Golden State Warriors 119-98
Dallas Mavericks-Portland Trail Blazers 105-99
Minnesota Timberwolves-San Antonio Spurs 94-104
Utah Jazz-Milwaukee Bucks 100-86

Ajánlott videó

Olvasói sztorik