Sport

Jogszerűtlen volt a MOB közgyűlése

A Magyar Olimpiai Bizottság az írásos határozat kézhezvétele után dönt arról, hogy fellebbez-e a Fővárosi Törvényszék döntése ellen, amely szerint jogszerűtlen volt a MOB tavaly február 26-án tartott közgyűlése.

A MOB-bal szemben Török Ferenc olimpiai bajnok öttusázó, jogász, volt MOB-tag indított pert, és a Fővárosi Törvényszék kedden első fokon helyt adott keresetének.

„A Fővárosi Törvényszék formai hibára hivatkozva helyt adott a felperes keresetének. A szóban kihirdetett elsőfokú határozat szerint a 2012. február 26. napjára összehívott Közgyűlés meghívója 4 nappal később került kiküldésre a MOB tagság részére, mint ahogy azt az Alapszabály előírta” – áll a MOB közleményében.

A MOB jelezte, hogy a közgyűlés „lebonyolítására közjegyző jelenlétében került sor”, azon Török Ferenc nem jelent meg, a kiküldött meghívóban foglaltakra észrevételt nem tett.

„A Magyar Olimpiai Bizottság az írásba foglalt határozat kézhezvételét követően dönt a jogorvoslat igénybevételéről” – zárul a MOB közleménye.

A MOB tavaly február 26-án tartott közgyűlése elfogadta a sporttörvény előírásait tartalmazó alapszabály módosítását, amely szerint az eddigi öt helyett egyetlen köztestület, a MOB veszi át az irányítást a magyar sportban, állami feladatokat ellátó civil szervezetként. A közgyűlés új vezetőséget választott, az elnök Borkai Zsolt maradt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik