Sport

Benedek Tibor újabb játékosokat néz meg

Benedek Tibor, a magyar férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya 18 fős bő keretet hirdetett a jövő heti Volvo Kupa előtt.

Jövő hétvégén rendezik meg Kecskeméten az immár szokásos Volvo Kupát, a mieink pénteken a Junior válogatott, szombaton Kanada, vasárnap pedig Románia ellen meccselnek majd. Benedek Tibor a válogatott hivatalos honlapjának elmondta, a nemzeti csapat hétfőtől készül majd a megméretésre és pénteken utazik le a hírös városba.

A fiatal kapitány kisebb nehézségekbe ütközött a bő kerete összeállításakor: Nagy Viktor csuklósérülést szenvedett, a külföldön profiskodó játékosait pedig nem engedte el a klubjuk, mert nem Világliga-hétről van szó.

„Továbbá mivel a Junior válogatott is szerepel a Volvo Kupán, az onnan behívott játékosok nem vándorolhatnak egyik csapatból a másikba a torna során, tehát ők a Junior válogatottal készülnek” – mondta Benedek.

Így, mivel a kapitány már régebb óta tervezte ezt, új arcok is megmutathatják magukat a válogatottnál. Ők a kapus Bisztritsányi Dávid, a mezőnyjátékosok között pedig Angyal Dániel, Fülöp Bence és Somogyi Balázs.

Benedek Tibor bő kerete

Kapusok: Bisztritsányi Dávid (Eger), Decker Attila (Szolnok), Lévai Márton (Szolnok)

Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Vasas), Bátori Bence (Eger), Bundschuh Erik (Eger), Decker Ádám (Szeged), Fülöp Bence (Honvéd), Gór-Nagy Miklós (Eger), Hosnyánszky Norbert (Szolnok), Jansik Dávid (Honvéd), Kis Gábor (Szolnok), Mezei Tamás (Eger), Salamon Ferenc (Eger), Somogyi Balázs (Szeged), Szivós Márton (Szeged), Török Béla (Szeged), Vámos Márton (Vasas)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik