Sport

Szegedi siker Hódmezővásárhelyen

Nagy lépést tett a csoportelsőség felé a Szeged férfi vízilabdacsapata, miután a Bajnokok Ligája csoportselejtezőinek kilencedik fordulójában kilenc góllal legyőzte a Nagyváradot.

Eredmény, Bajnokok Ligája, A csoport, 9. forduló:
A-HÍD Szeged VE – Nagyvárad (romániai) 17-8 (5-4, 2-2, 5-0, 5-2)

Somogyi Balázs emberelőnyös góljával kezdődött a mérkőzés a Gyarmati Dezső-uszodában. A csongrádi csapat szurkolói váratlan fordulatnak lehettek tanúi: hamarosan kiegyenlített, majd a vezetést is átvette a vendég együttes (1-2).
A hazaiak légiósa, Joseph Kayes után a háromszoros olimpiai bajnok center, Molnár Tamás is eredményes volt, így visszajött az előny, de rövidesen megint a román csapat vezetett (3-4). A negyed “gólritmusa” azonban megmaradt, s az első szünetre Aljosa Kunac és Kiss Csaba jóvoltából 5-4-nél vonulhattak el a csapatok.

A második játékrészben némileg visszavettek a felek a tempóból, s a hálók is ritkábban zörrentek, de 5-5 után Somogyi és a távolról eredményes Szivós Márton révén 7-5-re elhúzott a Szeged. Tovább növelni a különbséget azonban nem sikerült, sőt a Nagyvárad közelebb lopózott közelebb a nagyszünetig (7-6).

A harmadik nyolc percben megváltozott a játék képe: miközben nem volt érdemi válasz a rivális részéről, a Szeged pólósai közül Kayes, Juhász Zsolt, Török Béla, Szivós pedig kétszer is a kapuba juttatta a labdát (12-6). Ezzel el is dőlt a mérkőzés, és a kérdés csupán az maradt: mekkora különbséggel győz a Szeged. A választ – az egyformán negyedszer is betaláló Kayes és Szivós, majd egy újabb légiós, Aaron Younger után – az ötig jutó új-zélandi Kayes adta meg, beállítva a 17-8-as végeredményt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik