Sport

Simán nyert az Eger, de mégis, csak kettővel

salamon ferenc (salamon ferenc, )
salamon ferenc (salamon ferenc, )

A férfivízilabda Bajnokok Ligájában az orosz Volgográd ellen nyert a magyar bajnok.

Még akár csoportja élén is végezhetett volna az Eger férfi-vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája A csoportjában. Ehhez le kellett győznie a tabella második helyén álló Volgográdot, minimum négy góllal.

Gerendás György csapata az “odavágón” 10-7-re kapott ki Oroszországban, így mindenképp biztos siker szükségeltetett a majdani “révbe éréshez”. Már csak azért is, mert a görög Vuliagmeni is képben van, történetesen vezeti a csoportot. A magyar csapat a grúz Tbiliszivel találkozik egyébként az utolsó körben.

Bátori góljával indult a meccs, de szinte azonnal egyenlítettek az oroszok, és ezzel meg is álltak a fiúk a góllövésben az első nyolc percben. A második negyed is magyar góllal indult: Salamon ötméteresből volt eredményes, majd aztán
ugyanő lőtt bombagólt messziről, szabaddobásból (3-1). Lisunov második találata zárta a második negyedet, egy góllal ment az Eger.

Mint ahogyan az előző kettő, a harmadik etap is hazai góllal indult, Seman volt az elkövető, miközben védekezésben mindkét csapat parádézott. A nap másik magyar érdekeltségű meccsén, a Szeged-Nagyvárad (17-8) találkozón ebben az időszakban már 14 gól született.

Biros ötméteresével 5-2-re vezetett a magyar bajnok. Yurchik bombagólja nem jött jól kettő és fél perccel a negyed vége előtt (5-3), de Varga Zsolt szépségdíjas húzós gólt szerzett centerből (6-3).

Remekül indult a negyedik játékrész, hiszen jó védekezés mellett (Szécsi is jókor védett nagyot), Bátori betalált, ezzel négy gól volt a különbség, ami elég a Volgográd megelőzéséhez (7-3).

Aztán a meccs vége rosszul sikerült, 32 másodperccel a vége előtt Stratan gólt lőtt, 8-6, így legfeljebb második helyen jut tovább az Eger a csoportból.

Gerendás György, az Eger vezetőedzője a meccset közvetítő csatorna riporterének a találkozó után azt mondta, simán nyerte csapata a meccset, de mégis, csupán kettővel. Közel volt a négy, így kicsit kesernyés a szakvezető szájíze, de semmi sincs veszve a folytatásban. Az Eger várja ellenfelét.

Eredmény – férfivízilabda Bajnokok Ligája, 9. forduló:
ZF Eger – Volgográd 8-6 (1-1, 2-1, 3-1, 2-3)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik