Sport

Megölte a nagyváradi támadásokat a Szeged

a híd szeged (a híd szeged, szeged, vízilabda, szivós márton, baksa lászló, )
a híd szeged (a híd szeged, szeged, vízilabda, szivós márton, baksa lászló, )

Az A-Híd Szeged együttese második félidei nagyszerű védekezésével hatodik győzelmét is megszerezte a vízilabda Bajnokok Ligájában.

Listavezetőként várta a Nagyvárad elleni találkozót az A-Híd Szeged férficsapata Hódmezővásárhelyen. Vincze Balázs együttese eddig 5 meccset nyert, és csak a Partizan Belgrád otthonában kapott ki. Romániában 14-9-re nyert a magyar
csapat
, így most is sokkal esélyesebbnek számított.

Ehhez képest az első negyedben alaposan megszórta a szegedieket a vendégcsapat, nemcsak kiegyenlítettek egy-egy hazai gólnál, hanem át is vették a vezetést. Ennek ellenére 5-4-es szegedi előnnyel zárult a játékrész. Gyors gólváltás következett a második negyed elején, de aztán több hiba csúszott a támadásokba. A nagyváradiak kapusa 42 százalékkal védett az első két negyedbenb, Baksa 25 százalékkal.

Mindkét oldalon 3-3 kiállítást fújtak a játékvezetők, kiegyenlített volt a találkozó, és 7-6-tal cseréltek térfelet a csapatok. Sokkal koncentráltabban indult hazai részről a harmadik etap, Kayes gólja után Szivós maradt elöl egy labdaszerzést követően, majd Juhász is betalált, 10-6-ra ment el a magyar csapat.

Nem kegyelmezett a Szeged, ebben a negyedben ellentmondást nem tűrően játszott, és ez meg is alapozta a későbbi sikert.

A zárónegyedben folytatódott a stabil szegedi játék, Joseph Kayes is megállíthatatlan volt, 13-6-nál harmadik gólját szerezte.

A Szeged a nagyszünet után más sebességi fokra és kőkemény védekezésre kapcsolt, ez pedig végül nagyarányű győzelmet eredményezett. Csoportja élén a magyar együttes!

Eredmény – férfivízilabda Bajnokok Ligája, 7. forduló:
A Híd Szeged – Nagyvárad 17-8 (5-4, 2-2, 5-0, 5-2)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik