Sport

Meglepetés az alpesisí-világbajnokságon

Ted Ligety (ted ligety, )
Ted Ligety (ted ligety, )

Az amerikai Ted Ligety diadalát hozta a férfiak szuper-óriásműlesiklása az ausztriai Schladmingban.

A 42. alpesisí-világbajnokság második napjába már nem szóltak bele az égiek, míg kedden órákat csúszott a hölgyek versenye, addig az urak szerdán már 11-kor belekezdhettek a saját küzdelmükbe. Később persze jelentősen romlott a pálya minősége, de ez nem befolyásolta a lebonyolítást.

Sokáig a francia Gauthier de Tessieres tudhatta magáénak a legjobb időt, a riválisok maximum csak megközelíteni tudták a gallt. A 10-es rajtszámmal induló Ted Ligety azonban mindenkit meglepett, már a pálya első felében is jól repesztett, majd az 1885 méteres táv második részében olyan teljesítményt nyújtott, amit az ellenfelek már nem tudtak megismételni, így az amerikai nyerte meg a számot.

De Tessieres maradt a második helyen, míg a dobogó legalsó fokára a norvég Aksel Lund Svindal állhatott fel, aki mindössze két századdal maradt el a franciától.

A számban indult egy magyar versenyző, nevezetesen Kékesi Márton, aki nemrégiben a magyar síport legnagyobb sikerét érte el az ifjúsági világbajnokságon. Nos, fiatal honfitársunk a tapasztalatszerzés céljából állt rajthoz, a pályát teljesítők közt pedig az utolsó lett. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy ő végigért a pályán, 13 síelőnek ez nem sikerült. Kékesit azonban utólag kizárták a versenyből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik