Sport

Újra az elitbe kerülne a hokiválogatott

A világelitbe jutást jelentő első vagy második hely megszerzését tűzte ki célul az áprilisi, budapesti divízió I-es világbajnokságra Rich Chernomaz, a magyar jégkorong-válogatott frissen kinevezett szövetségi kapitánya.

A kanadai tréner a csütörtökön kezdődő tychyi felkészülési tornán mutatkozik be a magyar kispadon, és azért, hogy minél több játékossal ismerkedhessen meg, csaknem negyventagú kerettel dolgozott együtt a napokban. Az utazók listája kedd este válik ismertté.

„Az idősebb játékosok lassan-lassan kiöregszenek. A fiatalok hozzák a sebességet, az energiát, természetes, hogy néha hibáznak, de a mostani lengyelországi torna nekik remek lehetőség a tapasztalatszerzésre. Eddig mindenki nagyon jó benyomást tett rám” – mondta Chernomaz az elutazás előtti budapesti sajtótájékoztatón.

Hozzátette: számára a csapat teljesítménye mindennél előrébb való, ezért olyanokra számít majd a vb-n, akikkel például az olasz vagy a kazah válogatott legyőzhető.

Chernomaz a divízió I-es vb-n Glen Williamsonnal, a magyar utánpótlás-válogatottak szakmai felügyelőjével, valamint a nemzeti együttest a legutóbbi válogatott eseményen vezető Diego Scandellával dolgozik majd együtt. Ideiglenesen Tom Schlegel kapusedző is a csapat mellett tevékenykedik, az azonban még nem dőlt el, hogy a vb-n is számíthatnak-e rá.

Szélig Viktor csapatkapitány jelezte: a fiatalokkal együtt eredménykényszerben vannak, ilyen teher alatt kell a válogatottat összegyúrni. A csapat szerda hajnalban utazik el repülővel Tychybe. Másnap Románia, majd a Koreai Köztársaság, végül pedig a házigazda Lengyelország válogatottja ellen lép jégre.

A tychyi torna programja
csütörtök:
16.00: Magyarország–Románia
19.30: Lengyelország – Koreai Köztársaság
péntek:
16.00: Magyarország – Koreai Köztársaság
19.30: Lengyelország–Románia
szombat:
14.30: Koreai Köztársaság – Románia
18.00: Lengyelország–Magyarország

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik