Sport

Ösztöndíjat kapnak az olimpikonok

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság tíz magyar sportolót támogat a2014. évi Szocsi Téli Olimpiai Játékokig.

A 2012. évi Londoni Olimpiai Sportolói Ösztöndíjban 30 magyar sportoló részesült. Ők az olimpiát megelőzően hat hónapon keresztül részesültek támogatásban. A 30 fő 2012. évi Londoni Olimpiai Sportolói Ösztöndíjasok közül 23 sportoló sikerrel vívta ki a részvételi jogot, valamint 1 arany-, 2 ezüst-, 1 bronzérmet nyertek, illetve egy 5. helyezést, és két 6. helyezést értek el.

Mivel a 2014. évi Szocsi Téli Olimpiai Játékokra készülő magyar csapat jelentősen kissebb, így az ösztöndíjas sportolók jobban járnak, 5.25-ször több támogatásban részesülhetnek, mint a 2012. évi Londoni Nyári Olimpiai Játékokra készülők. Az ösztöndíjak ünnepélyes átadására 2013. február 11-én, hétfőn, 13.30 órakor kerül sor a a MOM Kulturális Központban.

Az eseményen részt vesz Borkai Zsolt, a MOB elnöke, olimpiai bajnok tornász, a 2017-es EYOF-rendező, Győr város polgármestere, Szabó Bence, a MOB főtitkára, olimpiai bajnok vívó, Fábián László, a MOB sportigazgatója, olimpiai bajnok öttusázó, valamint dr. Nagy Zsigmond, a MOB nemzetközi igazgatója.

A NOB ösztöndíjasok listája:

Alpesi sí: MIKLÓS Edit, BERECZ Anna, FARKAS Norbert, KÉKESI Marton
Sífutás és biatlon:
SZŐCS Emőke
Rövidpályás gyorskorcsolya: HEIDUM Bernadett, KESZLER Andrea, DARÁZS Rózsa, KNOCH Viktor 
Hódeszka: GYARMATI Anna

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik