Sport

Szégyen: a spanyol válogatott kiesett

Milos Raonic (milos raonic, )
Milos Raonic (milos raonic, )

A címvédő csehek bejutottak a negyeddöntőbe, az ötszörös bajnok spanyol csapat viszont kikapott a 16 között a tenisz Davis Kupa Világcsoportjában.

A vancouveri Doug Mitchell Thunderbird Sports Centre közönsége felállva ünnepelte teniszezőit. Mondjuk a spanyolok Rafael Nadal, David Ferrer és Nicolas Almagro személyében három éljátékos nélkül álltak ki, ennek ellenére a Marcel Granollers (34.), Guillermo Garcia-Lopez (82.), Albert Ramos (51.) és Marc Lopez (páros világrnaglista 3.) kvartettel kiálló spanyoloknak illett volna legyőzniük a szerényebb kanadai csapatot.

A juharleveleseknél egyedül Milo Raonic van a TOP 100-ban, ő 15., de ő be is húzta a két egyest. A párost is megnyerték a juharlevelesek, így meglepetésre 3-2-re elpáholták a spanyolokat, akik 2006 óta először nem jutottak tovább a negyeddöntőbe és kényszerülnek az elitben maradásért sorra kerülő rájátszásra.

A cseh válogatott főként Tomas Berdychnek köszönheti a Svájcban aratott 3-2-es diadalt, ugyanis a világranglistán hatodik játékos a szombati, rekordhosszúságú – 7 óra 1 perces – párosmeccs másnapján négy szettben legyűrte Stanislas Wawrinkát, ezzel a vendégek 3-1-es, behozhatatlan előnyre tettek szert.

Az amerikai együttes 2-2 után – a 13-szoros Grand Slam-tornagyőztes Bryan ikrek meglepetésre elbukták a párost – gyűrte le Brazíliát, és a negyeddöntőben a világelső Novak Djokoviccsal felálló szerbeket fogadja.

Davis Kupa, világcsoport, nyolcaddöntő, eredmények:
Egyesült Államok-Brazília 3-2               
Kanada-Spanyolország 3-2    
Svájc-Csehország 2-3
Kazahsztán-Ausztria 3-1
Belgium-Szerbia 2-3
Franciaország-Izrael 5-0
Olaszország-Horvátország 3-2
Argentína-Németország 5-0

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik