Sport

A Ravens edzője nyerte a testvérháborút

Super Bowl 2013 (super bowl, super bowl 2013, san francisco 49ers, baltimore ravens, jacoby jones )
Super Bowl 2013 (super bowl, super bowl 2013, san francisco 49ers, baltimore ravens, jacoby jones )

A Baltimore Ravens nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, a 47. Super Bowlt, miután hétfőn hajnalban 34-31-re legyőzte a San Francisco 49erst.

Elképesztően izgalmas mérkőzés volt – több szempontból is. A tengerentúli nagy bajnokságok történetében első alkalommal állt szemben egymással vezetőedzőként egy testvérpár a nagydöntőben, a New Orleans-i Superdome-ban a 71 024 néző egyszercsak azt látta, hogy áramszünet miatt 36 percig nem lát semmit, rádásul az áramszünet előtt és után a két csapat is fantasztikusat produkált.

A találkozó legjobbja Joe Flacco, a Ravens irányítója lett. Míg a testvérpár közül a győztes alakulatot irányító John Harbaugh örülhetett jobban, és ugyan Jim Harbough a vesztes oldalon  állt, de a soron következő családi vacsoránál feltételezhetően már őr is felszabadultan tud örülni John sikerének.

Íme a meccs rövid összefoglalója a megdöntött csúcsokon keresztül. Super Bowl-győzelemmel fejezte be fantasztikus karrierjét Ray Lewis, a Baltimore védője, aki a klub 1996-os megalapítása óta szolgálta az együttest és a 2000-es idényben már felért a csúcsra a gárdával.

Ed Reed, miután a második játékrészben 14-3-as Ravens vezetésnél lehalászta  a 49-esek irányítójának Colin Kaepernick átadását NFL-rekordot állított be, mivel a rájátszásokban ez volt karrierje során a kilencedik olyan labda, amit megszerzett az ellenféltől a levegőben (interception).

A nagyszünetet követően Jacoby Jones (Ravens) Super Bowl-rekordot jelentő 108 yardos(!) touchdownt szerzett a San Francisco kezdőrúgását követően (28-6).

Az pedig már csak majdnem csúcs, hogy ilyen kezdést követően is visszakapaszkodott a San Francisco, és 31-29-nél reális sansza volt az egyenlítésre, de a Kaepernick futásával megszerzett touchdownt követő kétpontos rúgást kihagyták. Így a fordítás és a csoda elmaradt.

2013, Super Bowl, eredmény:
Baltimore Ravens-San Francisco 49ers 34-31 (7-3, 14-3, 7-17, 6-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik