Sport

Jól bírta a végét a Ferencváros

Nerea Pena (nerea pena, )
Nerea Pena (nerea pena, )

Az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapata a román Valcea otthonában nyert 23-22-re a Bajnokok Ligája középdöntőjének első fordulójában.

Szombaton a Győri Audi ETO magabiztos sikert ért el a címvédő Podgorica ellen, vasárnap pedig a másik zöld-fehér együttesen, a Ferencvároson volt a sor, hogy megszerezze első sikerét a BL középdöntős szakaszában. A kevés gólt hozó, ám fordulatos első félidőt követően a magyar csapatnál volt minimális előny, majd Elek Gábor csapata a második felvonásban négy találattal is elhúzott, amit megtartott az utolsó öt percig.

A házigazda Valcea nagyot küzdött a végén, a román együttes feljött egy gólra, ám Nerea Pena hetesével sikerült bebiztosítani a győzelmet, az FTC 23-22-re nyert. A spanyol játékos tíz találattal zárt.

A Ferencváros jövő vasárnap Dabason fogadja a középdöntőt hazai vereséggel nyitó orosz Zvezda Zvenyigorodot. A vasárnapi sikerrel az előző két KEK-kiírásban diadalmaskodó zöld-fehérek nagy lépést tettek az elődöntő felé, mert a kvartett legerősebbnek vélt együttesét győzték le idegenben.

Eredmény – női kézilabda Bajnokok Ligája, középdöntő
Oltchim Valcea (román) – FTC-Rail Cargo Hungaria 22-23 (9-10)
Gól: Barbosa 7/1, Bulatovic 5/4, Jovanovic 4, Meirosu 3, Managarova 2, Stanca 1, illetve Pena 10/5, Tomori 6, Cifra 3, Vérten 2, Kovacsicz 1, Szucsánszki 1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik