Sport

Kiütéses Audi ETO-győzelem a Podgorica ellen

27-17-re győzött a Győr szombat délután. Fotók!

Női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntő
GYŐRI AUDI ETO KC – Buducnost Podgorica 27-17 (14-7)
Győr, 2000 néző.

Győri Audi ETO: Lunde – Görbicz 7 (3), Lekic 3, Löke 2, Radicevic 2, Amorim 6, Szepesi 3. Csere: Korsós 1, Rédei-Soós 3, Tervel, Sirián, Orbán, Hornyák. Kiállítások: 8 p. Vezetőedző: Ambros Martín

Buducnost Podgorica: Woltering – Miljanic 1, Bulatovic 1 (1), Gjeorgjievska, Cvijic 1, Pavicevic 2, Knezevic 6 (2) Csere: Trifunovic, Mendy 3, Zivkovic 1, Nikolic 1, Bozovic, Jezic 1, Vukcevic, Bralo, Lazovic. Kiállítások: 8 p. Vezetőedző: Dragan Adzic

A tavalyi BL-döntő visszavágójának tekinthető összecsapáson egyértelmű volt az ETO fölénye. A mérkőzés elején 6 gólos előnnyel induló hazaiak csak egyszer inogtak meg, és végig vezetve, nagyon hatékony védekezést bemutatva, az ellenfelet sok hibára kényszerítve játszották végig a mérkőzést. Kiemelhető a győri kapusteljesítmény, az első félidőben Katrine Lundénak 15 védése volt a mindössze hét gól mellett.

„Egy ilyen hosszú BL szünet után mindig nehéz a kezdés, ráadásul mi most a címvédővel kerültünk szembe az első középdöntős mérkőzésen. Azonban nem gondolkodtunk a múlton, a legjobb jelenlegi formánkat akartuk megmutatni. Véleményem szerint a mérkőzés kezdete kulcsfontosságú volt, és nagyon örülök, hogy a lányok végig fantasztikusan tudtak koncentrálni.” – nyilatkozta a mérkőzésről Ambros Martín, a Győr vezetőedzője.

Görbicz Anita csapatkapitány az alábbiak szerint értékelte a meccset: „Nagyon vártuk már ezt a mérkőzést, azt hiszem, ez látszott is rajtunk, óriási hajrával indítottunk, amely kihatott az egész meccsre. A védekezésünket mindenképpen kiemelném, amely a kapusteljesítményünkre is nagyon jó hatással volt, Katrine fantasztikus védései hatására pedig könnyű gólokat is tudtunk dobni. Ugyan még nem vagyunk csúcsformában, de meccsről-meccsre javulunk, és ami a legfontosabb: csapatként játszunk. Úgy gondolom, ez a győzelem kulcsa.”

Dragan Adzic értékelése: „Gratulálok a Győrnek, reméljük, ezt a szintű játékot a Larvik és a Randers ellen is fel tudják majd mutatni. Mi sajnos mélyen a saját tudásunk alatt játszottunk, ennek köszönhető a vereségünk.”

A podgoricai csapatkapitány Milena Knezevic így nyilatkozott: „Számunkra nagyon rossz volt a kezdés, és ugyan fel tudtunk állni a hátrányból, de az ETO végül bebizonyította, hogy ők a jobb csapat. Azonban előre kell tekintenünk, és a következő mérkőzéseken sokkal jobb teljesítményt szeretnénk nyújtani.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik