Sport

Szegedi professzor az UEFA játékvezetői bizottságában

Koltay Miklós
Koltay Miklós

2013. 01. 31. 22:12

Az UEFA két új magyar tagot is beválasztott bizottságaiba. Nyilasi Tibor a Futball Bizottságnak, míg a szegedi Hegyi Péter a játékvezetők szakmai bizottságának, a Convention Panelnek lett tagja.

A 40 éves, Szegeden élő Hegyi Péter egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, egyben az Európai Hasnyálmirigy Társaság főtitkára. Nemzetközi szakmai karrierje mellett folytatódik egy másik területen is a nemzetközi karrierje:az UEFA szakbizottságának tagja lett.

Hegyi professzor 1991-ben tett alapfokú játékvezetői vizsgát, majd 1997 és 2009 között asszisztensként működött közre a magyar élvonalban. Összesen 120 találkozón szerepelt az NB I-ben. Hét éven át (2002-2008) lengetett a FIFA-keretben (40 mérkőzés). Közben a newcastle-i, és a liverpooli egyetemen is dolgozott, s hobbijának élve a harmadik-ötödik szinten tevékenykedett, hol asszisztensként, hol játékvezetőként. Játékvezetői pályafutása csúcspontján, 2003-ban szerepelt az U19-es Európa-bajnokság döntő mérkőzésén. Ugyan 2009-ben orvosi munkája elszakította az aktív játékvezetéstől, de azóta ismét segíti a magyar játékvezetők munkáját, például a képzésben.

Hegyi professzor, miután megtudta, hogy tagja lett az UEFA szakbizottságának, az mlsz.hu-nak adott telefoninterjúban arról beszélt, hogy rendkívül megtisztelőnek tartja a felkérést, egyszersmind hálás a Magyar Labdarúgó Szövetségnek a támogatásért, a felterjesztésért. Mint elmondta, a Convention Panel legfontosabb gyakorlati feladata az egységes képzési rendszer kialakítása Európában, ez átfogja a játékvezetők oktatását egészen az amatőröktől, az alapfokú tanfolyamot kezdőktől az elit kategóriában szereplőkig.

Az írás részletesen az MLSZ honlapján olvasható

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.