Sport

Ceglédre igazolt Ungvári Miklós

Visszaigazolt nevelőegyesületébe, a Ceglédi VSE-be Ungvári Miklós cselgáncsozó, aki tavaly ezüstérmet nyert a londoni olimpián.

A háromszoros világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok sportoló csütörtökön a városházán tartott sajtótájékoztatóján jelentette be hazatérését.

Mivel az alföldi város díszpolgára az utóbbi években más egyesületek – legutóbb a Tatabánya SC-Ippon Judo Tatabánya – versenyzőjeként szerepelt, a CVSE dzsúdós szakosztálya és az önkormányzat összefogott annak érdekében, hogy a 32 éves Ungvári ismét a helyi egyesületben versenyezzen.

„Már korábban is voltak visszaigazolási kísérletek, amelyek sajnos nem vezettek eredményre, pedig a válogatott edzéseit leszámítva mindig itthon készültem – mondta Ungvári. – Mindenki ceglédi dzsúdósként ismer. Most úgy érzem, hogy olyan összefogás és szurkolói támogatás alakult ki városunkban a dzsúdó körül, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy helyben maradva gyarapíthassuk a sportág sikereit.” 

Hozzátette: nagyon örül annak is, hogy egyre több gyerek választja ezt a sportot, az előkészítő csoport például már alig fér be a terembe.

A jövő hétvégi párizsi Grand Slam-versenyre, majd utána a Hungária Kupára készülő cselgáncsozó köszönetet mondott mindenkinek, aki közreműködött a visszaigazolásában.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!