Sport

Válság Szombathelyen, de nincs edzőváltás

szombathely kosárlabda (szombathely, falco, bencze tamás, szova kc szombathely, )
szombathely kosárlabda (szombathely, falco, bencze tamás, szova kc szombathely, )

Bencze Tamás marad a Szombathely férfi-kosárlabdacsapatának vezetőedzője.

Meglehetősen rosszul szerepel a Szova KC Szombathely a férfi kosárlabda NB I. A csoportjának idei szezonjában, a vasiak csak a 9. helyen állnak a 12 csapatos mezőnyben.

Tavaly döntőt játszott a Szolnokkal az akkor még Falco néven szereplő csapat, most viszont kínlódik az egyébként nagyon kiegyensúlyozott bajnokságban. Felmerült az edzőváltás lehetősége is, de a csapat tagjai egységesen, külön nyilatkozatban álltak ki vezetőedzőjük, Bencze Tamás mellett.

A klub vezetősége aztán kedden tanácskozott, és meghozta döntését is: ez alapján marad Bencze a vezetőedző, de az ő, valamint a játékosok fizetését is korlátozzák.

A klubvezetés közleménye:

Tájékoztatjuk a szombathelyi kosárlabdát szerető közönséget, a szurkolókat, a támogatóinkat, hogy az elmúlt időszak sikertelen szereplésének hatására, a jövőbeni eredményesség érdekében a klub vezetése – a tulajdonossal, a vezetőedzővel és a csapatkapitánnyal egyetértésben – az alábbi intézkedéseket hozza.

Az edzők és a játékosok fizetésének 20 százaléka az alapszakasz végéig visszatartásra kerül.

Bencze Tamás továbbra is bizalmat kap a vezetéstől, azonban a játékosokat érintő személyi változásokról a szakvezetés a szerdai, Kaposvár elleni Magyar Kupa-mérkőzés után hoz döntést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik