Sport

Szabó Zoltán menetel Melbourne-ben

póker (póker, )
póker (póker, )

Egyedüli magyarként Szabó Zoltán jutott tovább a híres ausztrál pókerversenyen, az Aussie Millionson, amivel esélye nyílt megnyerni az 1,6 millió dolláros fődíjat.

Január 27-én rajtolt el az ausztrálok fő pókerversenye, az Aussie Millions, melynek selejtezőnapjairól mindössze egy magyar zsugás jutott tovább. Szabó Zoltán a középmezőnyben várhatja a folytatást, és veheti fel a harcot az 1,6 millió dolláros fődíjért – írja a Poker.hu.

Lezajlottak a selejtezőnapok a 10 600 ausztrál dollár nevezési díjú Aussie Millionson. Összesen 629 játékos ült asztalokhoz, akik 6 millió 210 ezer ausztrál dolláros nyereményalapot hoztak létre. 64 zsugás részesül majd díjazásban, a majdani első helyezett 1,6 millió ausztrál dollárt vághat zsebre.

Rengeteg ismert kártyás látogatott el a melbourne-i Crown Casinóba, két magyar is próbálkozott a főversenyen. Sajnos világbajnokunk, Kwaysser Valdemár Ákos búcsúzni kényszerült, azonban Szabó Zoltán továbbjutott a második napra.

51 ezer zsetont gyűjtött, amivel alatta van a 60 480-as átlagnak. Az élen jelenleg Brian Payne áll, aki majdnem 300 ezer zsetont szerzett a selejtezőben.

Az ismertebb nevek közül szintén továbbjutott Sam Trickett, Patrik Antonius, Jason Mercier, Sam Holden, Jesse Sylvia, Phil Ivey, Joe Hachem, Jens Kyllönen és Anette Obrestad is.

Végül 312-en kvalifikálták magukat a folytatásra, Szabó nem kapott nehéz sorsolást, egyedül az idei világbajnoki 4. helyezett Russell Thomas lehet rá veszélyes, a többi ellenfele inkább az amatőr hobbista vonalat képviseli.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik