Sport

Világliga: Hibátlan a magyar pólóválogatott

A magyar férfi-vízilabdaválogatott harmadik Világliga mérkőzésén Volgográdban 10-7-re győzte le az orosz csapatot.

Nemzeti csapatunk nyerni utazott Oroszországba, hogy a Világliga-csoportban továbbra is megmaradjon a 100 százalékos mérleg, Románia és Olaszország legyőzése után.

Ennek eleget is tett Benedek Tibor újjászervezett együttese, hiszen a végjáték hiába lett izgalmas, meggyőzően játszottak Szívósék a volgográdi medencében.

A kezdés remekül sikerült, hiszen az első negyedben már 5-1-re is megléptünk az oroszoktól, majd a második etap eleján volt már 6-2 is. Azonban a hazaiak magukra találtak, Alexey Ryzhov-Alenichevet nem tudtuk tartani, hiszen triplázott, így 7-5-re feljöttek, sőt, a harmadik negyed végére Sergey Lisunov góljának köszönhetően egy gólra megközelítettek minket.

Így az utolsó etap akár szoros is lehetett volna, de nem lett az. Vámos Márton, Varga Dániel és Szívós Márton ugyanis a legjobbkor jelentkezett góllal – tegyük hozzá Lisunov is lőtt egyet -, így 10-7-re nyert a magyar férfi-vízilabdaválogatott.

“Tudtuk, hogy nehéz lesz és ez be is igazolódott – Oroszországban játszottunk. Ráadásul nagy teher volt a csapaton, beleértve engem is. A feladatunk az volt, hogy szép játékkal vagy csúnyával, mindegy, csak nyerjük meg ezt a meccset. 5:1-nél a bírók hibáztak, nem adtak meg nekünk egy ötméterest, ezután álltak fel az oroszok, amire 6:1-nél nem nagyon lett volna lehetőségük. A csapat teljesítette feladatát” – nyilatkozta Benedek Tibor a vlv.hu-nak.

Ezzel a sikerrel csapatunk továbbra is hibátlanul vezeti a C csoportot. Hosnyánszkyék a következő mérkőzésüket pénteken, Debrecenben játsszák a románokkal.

Eredmény – vízilabda Világliga, C csoport, 3. forduló
Oroszország-Magyarország 7-10 (1-5, 3-2, 2-0, 1-3)
a magyar góldobók:
Török, Varga, Szivós 2-2, Bátori, Hosnyánszky, Kis G., Vámos 1-1


Vége, 10-7-re nyert Magyarország, így három mérkőzés után továbbra is hibátlanul vezeti a C csoportot, míg az oroszok maradtak utolsók. Folytatás pénteken, Románia ellen.

4. NEGYED

8. PERC: Na azért a végére lőnek még egyet az oroszok: Sergey Lisunov találata azonban csak a szépítésre elég.

7. PERC: Ezúttal Szívós Márton ünnepelhet!!! 10-6! Ezt a meccset is megnyertük.

5. PERC: Varga Dániel!!!! Ott a kilencedik! Na most már csak ki kell bírni ezt a három percet. Ötöshöz jutottak az oroszok, de kihagyták.

3. PERC: Továbbra sincs gól, ellenben orosz kiállítás van. EZAZ! Vámos Márton betalált!!!! Újra két gól az előnyünk.

1. PERC: Harmadszor is mi hoztuk el a labdát. Nagyon kellene most egy gól. Hoppá, technikai szünet, a labdatartó kosár fent maradt a vízen. Megy a meccs, és előnybe kerültünk. Benedek Tibor időt is kért.

7-4-ről kezdtük meg a negyedet, és kaptunk kettőt, miközben mi egyet sem lőttünk. Így egy gólosra fogyatkozott a magyar válogatott előnye.

3. NEGYED

7. PERC: Ráadásul az oroszok lőnek megint gólt… Sergey Lisunov aki mattolta Nagy Viktort, így már csak eggyel megyünk, 7-6. Izgalmas lesz az utolsó negyed!

5. PERC: Dmitry Kholod kiállításával előnyben vagyunk. Ezt azonban nem tudtuk kihasználni.

2. PERC: Alexey Ryzhov-Alenichev már megint. Nehezen tudjuk tartani, így már 7-5.

1. PERC:Mi nyertük a ráúszást!

Vége a második negyednek is. Az oroszok felpörögtek, és hamar közel értek hozzánk, így Török utolsó percben szerzett találata sokat jelent. Várjuk a folytatást.

2. NEGYED

8. PERC: Na ez most kellett! Centerből Török Béla eredményes, így tartjuk a távolságot, 7-4.

7. PERC: Megint hátrányban vagyunk, ezúttal Mezei Tamást küldték ki. Meglepően sok a magyar kiállítás. Alexey Ryzhov-Alenichev gólt is szerez, így már 6-4 az állás, kezd szoros lenni.

4-6. PERC: Nincs újabb gól a volgográdi medencében.

3. PERC: Sergey Lisunov maradt egyedül, és lőtt gólt, de így is hárommal megyünk.

2. PERC: Remek! Kis Gábor középről volt eredményes! 2-6!

1. PERC: Ezúttal mi nyertük a ráúszást. Decker kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk, ezt kihasználták az oroszok: Alexey Ryzhov-Alenichev révén megvan a második találatuk is.

Vége az első negyednek, a magyar csapat nagyszerűen játszik, Nagy Viktor pedig remekel a kapuban, így juthattak csak egy gólig az oroszok.

1. NEGYED

8. PERC: 22 másodperccel a negyed vége előtt megvan az ötödik magyar gól is, ezúttal Hosnyánszky Norbert vágta be a hálóba a játékszert.

7. PERC: Nagy Viktor remekül véd, de ezt is szoktuk meg tőle. A másik kapu előtt Szívós Márton is feliratkozott a gólszerzők közé, már 4-1 az állás.

5-6. PERC: Kivédekezett helyzetek mindkét oldalon, majd Varga Dániel keze sült el, így ismét kettővel megy a magyar válogatott.

4. PERC: Ötméteressel jöhettek az oroszok, ezt Artem Ashaev értékesítette is, így szépítettek a vendéglátók.

3. PERC: Bátori Bencéé a második! 2-0-ra vezetünk! Török Béla kiállítása miatt újra emberhátnyban vagyunk.

2. PERC: Ott az első magyar gól!!! Török Béla használta ki, hogy az oroszok is megfogyatkoztak! 1-0 ide!

1. PERC: Az oroszok nyerték az első ráúszást. A támadásuk Nagy Viktor védésével ért véget, de közben Decker Ádámot kiállították.

Előzetes: A nemzeti csapat immár új szövetségi kapitánnyal, Benedek Tiborral vág neki a mérkőzésnek, melynek egyértelműen mi vagyunk az esélyesei, ugyanis a C csoportot vezetjük két győzelemmel – siker a románok és az olaszok ellen -, míg szerdai ellenfelünk a negyedik helyen szerénykedik két vereséggel.

Annak ellenére, hogy nehéz lesz diadalmaskodni idegenben, a magyar válogatott természetesen megőrizné veretlen mérlegét: „Nehéz pálya a volgográdi, az oroszok a sokáig elhanyagolt utánpótlásukból építkezve egyre jobb vízilabdát játszanak; ezzel együtt győzni megyünk hozzájuk”– szögezte le Benedek Tibor a találkozó előtt.

A magyar válogatott 13 fős kerete

Kapus: Nagy Viktor

Mezőnyjátékosok: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Jansik Dávid, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Vámos Márton

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik