Sport

Lemondott a kosárlabda szövetség főtitkára

Kosárlabda (kosárlabda, )
Kosárlabda (kosárlabda, )

Sterbenz Tamás nem folytatja tovább a munkát a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében (MKOSZ), még nem tudni pontosan, miért.

Minden bizonnyal a férfi és női szövetségi kapitányok megválasztása körüli hercehurca miatt gondolta úgy Sterbenz Tamás, a szervezet főtitkára, hogy távozik posztjáról.

Legalábbis forrásaira hivatkozva a BB1.hu oldal erre tippel, és arra, Sterbenz nem akarja elfogadni, hogy egy gazdasági csoport nyomást gyakoroljon az elnökség majdani döntésére.

Az MKOSZ szakmai bizottsága ugyanis hétfőn ülésezett, és megvitatta, kiket javasolna a két nemzeti csapat szakmai vezetésére. A grémium úgy döntött, hogy a női csapat kapitányi feladatára Farkas Sándor vagy Rátgéber László lehet alkalmas.

Az előbbi hét, az utóbbi egy szavazatot kapott. Ha az elnökség figyelembe veszi a bizottság döntését, minden bizonnyal Farkas lesz a kapitány, és ő vezetheti majd a csapatot a 2015-ös hazai Eb-n is.

Ami a férfiakat illeti: itt a spanyol Pedro Martinez, valamint a szerb Stevan Karadzsics lett a befutó, de Sztojan Ivkovics, a Kecskemét trénere, korábbi kapitány is kapott egy voksot. A hírek szerint ő is jelölt lehet a szakmai bizottság rangsora ellenére, ez pedig a BB1.hu szerint Sterbenz számára elfogadhatatlan.

Aztán szerda délben a kezdo5.hu közölte Sterbenz Tamás közleményét:

„Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Elnökség! Tájékoztatom Önöket, hogy 2013. február 1-től főtitkári teendőimet nem tudom összeegyeztetni egyetemi tanszékvezetői munkám követelményeivel. Üdvözlettel, Sterbenz Tamás”.

Ez tehát más indokot sejtet a távozásról, kérdés, melyik a valódi érv.

Az MKOSZ következő elnökségi ülése február 1-jén, pénteken délután fél 3-kor lesz, ott többet megtudhatunk majd a személyi kérdésekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik