Sport

Nagyon simán kapott ki az Olaj

Bár a félidőben még tíz ponttal vezetett a Szolnok, végül sima vereséget szenvedett a francia Levallois vendégeként kedden a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa nyolcaddöntős szakaszának harmadik fordulójában.

A csoportkörből az F jelű négyes második helyezettjeként továbbjutott szolnokiak – akik tavaly bejutottak a négyes döntőbe – két győzelemmel a tarsolyukban érkeztek meg a Párizs melletti Levallois-ba, amely 1/1-es mérlegnél tartott. A harmadik mérkőzés is jól kezdődött a Tisza-partiak számára, remekül tartották a lépést a házigazdákkal. Az ellenfél a második negyed elején öt ponttal elhúzott, ám ezután a nemrég érkezett amerikai James Brian Florence és Rashad Bell révén óriási vendégroham következett, így a félidőben 35-45 volt az állás.

Az idén az NB I helyett az Adria Ligában szereplő magyar bajnok és kupagyőztes nagyszünet után megtorpant, a remekül lepattanózó franciák 29-14-re hozták a harmadik szakaszt, így ismét nyílt lett a meccs. Nenad Asceric vezetőedző tanítványai az utolsó játékrészben sem találták a ritmust, a Levallois csakhamar tíz pontra meglépett, és végül simán nyert. Az Olaj a második félidőben mindössze 26 pontot szerzett – 58 ellenében.

A szolnokiakra a folytatásban még egy idegenbeli mérkőzés vár az Eurochallenge-ben, két hét múlva a szintén francia Gravelines-hoz látogatnak.

A magyar bajnokságban is játszottak kedden egy találkozót: a Körmend 183 pontot hozó mérkőzésen verte meg a vendég ZTE-t.

Eredmény – Eurochallenge Kupa, nyolcaddöntős szakasz, 3. forduló
Levallois (francia)-Szolnoki Olaj 93-71 (19-17, 16-28, 29-14, 29-12)
a magyar csapat legjobb dobói: Florence 13, Bell 13

férfi kosárlabda NB I
Körmend – Zalakerámia-ZTE KK 94-89 (18-19, 27-23, 23-23, 26-24)
legjobb dobók: Ferencz 28, Austin 26, illetve Copeland 25, Hudson 18

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik