Sport

Egy világbajnokot is lekapcsoltak a doppingellenőrök

Li Csö-sze (li csö-sze)
Li Csö-sze (li csö-sze)

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) két évre eltiltotta Li Csö-szét, a kínaiak korábbi világbajnokát, aki még tavaly márciusban bukott meg egy doppingvizsgálaton. Egy atlétát is elmeszeltek két évre.

A még csak 17 éves kínai versenyző szervezetében a tiltott szerek közé tartozó és elsősorban a vér oxigénfelvevő képességét javító EPO használatát mutatták ki. A 4×100 méteres vegyes staféta tagjaként 2009-ben Rómában világcsúccsal aranyérmes, 2011-ben Sanghajban pedig ezüstérmes Li Csö-sze már a 2008-as pekingi olimpián is szerepelt a házigazdák úszóválogatottjában.

A kolumbiaiak atlétáját, Diego Palomeque-t is eltiltották két évre, őt a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) nem engedi versenyezni. A futót Londonba érkezésekor, július 26-án vetették alá ellenőrzésnek, és leadott mintájában magas tesztoszteronszintet mértek, emiatt nem állhatott rajthoz 400 méteren a tavaly nyári olimpián.

A 19 éves Palomeque versenyzési engedélyét hivatalosan augusztus 12-től függesztették fel, így eltiltása 2014. augusztus 11-én jár le.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik