Benedek Tibor (benedek tibor, )
Sport

Benedek Tiborék győzni mennek Oroszországba

Három edzéssel maga mögött kel útra kedden a magyar férfi-vízilabdaválogatott az új szövetségi kapitány, a posztját január 10-én elfoglalt Benedek Tibor irányításával Volgográdba, ahol szerdán vív meg az oroszok nemzeti együttesével, Világliga-csoportmérkőzés keretében.

A háromszoros olimpiai bajnokból lett szakvezető a Komjádi uszodában tartott hétfői, sajtónyilvános tréning után elmondta, hogy bár közös gyakorlásra alig jutott idő, jelöltjeitől győzelmet vár mind Volgográdban, mind a következő Vl-meccsen, amelyet csapata pénteken játszik Debrecenben a románok legjobbjaival.

„Ugyanarra a lelkesedésre számítok most is a fiúktól, mint amilyet az őszi két Világliga-mérkőzésen, akkor még megbízott kapitányként tapasztaltam Nagyváradon és Székesfehérváron, amikor a román, illetve az olasz válogatott ellen nyertünk. Azzal együtt is, hogy most a rendelkezésre álló idő nem lehetett elég a taktikai hiányosságok pótlására” – mondta Benedek Tibor.

A fiatal szakvezető jelöltjei közül nem utazhat a többiekkel Volgográdba sem az olimpiai bajnok Varga Dénes, sem a londoni ötkarikás játékokon ötödikként végzett együttes centere, a szintén még nem teljesen egészséges Hárai Balázs, így több tehetség „mély vízbe dobására” is sor kerül Oroszországban.

„Nehéz pálya a volgográdi, az oroszok a sokáig elhanyagolt utánpótlásukból építkezve egyre jobb vízilabdát játszanak; ezzel együtt győzni megyünk hozzájuk” – szögezte le Benedek Tibor.

Ajánlott videó