Sport

Azarenka szetthátrányból védte meg a címét

viktorija azarenka (viktorija azarenka, )
viktorija azarenka (viktorija azarenka, )

A fehérorosz Viktorija Azarenka nyerte meg a Melbourne-ben zajló Australian Open női egyes döntőjét. A világelső három szettben verte a kínai Li Nát.

Igen fordulatos volt az első szett az ausztrál nyílt teniszbajnokság női döntőjében, a találkozó egy brékkel indult, majd a játékosok felváltva vették el egymás adogatását a folytatásban is. Ebből a kaotikus játékból Li Na jött ki győztesen, aki 6-4-gyel került lépéselőnybe.

A második játszmában a világelsősége megtartásáért is küzdő Viktorija Azarenka már 3-1-re is elhúzott, majd a kínait kellett ápolni, mert egy rossz lépésnél aláfordult a bokája. Li Na innen is visszajött, egyenlített 4-4-nél, ám végül a fehérorosz lány nyert 6-4-re és egyenlített az összesítésben.

A harmadik, mindent eldöntő felvonásban 2-1-re vezetett az ázsiai hölgy, amikor újra kibicsaklott a bokája, ráadásul olyan rosszul esett, hogy a fejét is beverte. Ismét ápolásra szorult, de a közönség nagy örömére folytatni tudta a játékot, a publikum pedig egyértelműen mellé állt a folytatásban.

Li Na sérülten is megnehezítette a címvédő Azarenka dolgát, ám a fehérorosz végül hozta a kötelezőt és megvédte a címét, valamint első helyét a világranglistán. A kínai 2011 után a második döntőjét bukta el Ausztráliában.

A férfi páros versenyben az első helyen kiemelt Bryan testvérek nyerték a tornát, miután a döntőben legyőzték holland riválisukat.

Eredmény – Australian Open, női döntő

Azarenka (fehérorosz, 1.) – Li (kínai, 6.) 4-6, 6-4, 6-3

Férfi páros, döntő:

Bob Bryan, Mike Bryan (amerikai, 1.)-Robin Haase, Igor Sijsling (holland) 6-3, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik