Sport

Visszavonul az olimpiai bajnok atléta

Dayron Robles, a pekingi olimpia 110 méteres gátfutó bajnoka nem versenyez többet kubai színekben, mert úgy érzi, hazájában nem kapja meg az őt megillető figyelmet.

A 26 éves atléta trénere, Santiago Antunez csütörtökön kijelentette, hogy tanítványa visszavonul, és Jorge Luis Sanchez, a kubai atlétikai tanács vezetője is így nyilatkozott. Robles ugyanakkor csak annyit közölt, hogy nem akar többet a kubai válogatottban szerepelni, és ezt jelezte is az illetékeseknél.

Antunez már egy hete jelezte, hogy az utóbbi években rengeteg sérüléssel bajlódott futó a visszavonuláson gondolkodik. Ugyanakkor a tréner azt is elárulta, hogy nem csak a sérülések jelentik a problémát.

“Dayron nagyon el van keseredve, úgy érzi, nem foglalkoznak vele, nem figyelnek rá” – mondta Antunez. “Egyáltalán nem pénzről van itt szó. Senki sem beszél vele, senki sem mond neki semmit, ezért nem akarja folytatni.”

Robles olimpiai bajnoki címe mellett kétszer nyert fedettpályás világbajnokságot 60 méter gáton, és a 110 méter gát világcsúcsát 2008-tól egészen tavaly szeptemberig tartotta 12.87 másodperccel. A londoni olimpián is bejutott a döntőbe, ám ott féltávnál térdsérülés miatt kiállt, azóta pedig nem versenyzett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik