Sport

Murray lesz Djokovic ellenfele Melbourne-ben

Andy Murray (andy murray, gilles simon, )
Andy Murray (andy murray, gilles simon, )

Az Australian Open férfi egyes második elődöntőjében az olimpiai bajnok Andy Murray legyőzte Roger Federert.

Azt már korábban megírtuk, hogy Novak Djokovic simán bejutott a fináléba, miután 3-0-ra legyőzte David Ferrert. Pénteken pedig az is eldőlt, hogy a szerb világelső ellenfele a fináléban Andy Murray lesz.

A brit teniszező komoly csatában tudott diadalmaskodni, ugyanis a svájci Roger Federer ellen öt játszmára volt szüksége a sikerre. Az elsőt simán hozta 6-4-re, a másodikat azonban Federer nyerte, rövidítésben. A folytatásban ismét fordult a kocka, és Murray került nyerő helyzetbe, de Federer ismét egyenlíteni tudott, igaz megint rövidítésben.

A mindent eldöntő ötödik játszmában aztán nem kegyelmezett az olimpiai bajnok, simán elhúzott 3-0-ra, majd 4-1-re, így az elfáradó Federert könnyen legyőzte (6-2).

A 3-2-es sikerrel Murray csatlakozik a döntőben Novak Djokovichoz, vagyis megismétlődik a tavalyi US Open fináléja, ahol a brit emelhette magasba a kupát. Tegyük hozzá, Murray 2010 és 2011 után ismét bejutott az Australian Open döntőjébe, ám az eddigi két alkalom során mindig a célegyenesben bukott el.

Eredmény – Australian Open, elődöntő, férfiak
Andy Murray (brit, 3.)-Roger Federer (svájci, 2.) 6-4, 6-7 (5-7), 6-3, 6-7 (2-7), 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik