Sport

Pljuscsenko bedobta a törölközőt Zágrábban

Jevgenyij Pljuscsenko (jevgenyij pljuscsenko, )
Jevgenyij Pljuscsenko (jevgenyij pljuscsenko, )

A férfiak versenyében a francia Florent Amodio áll az élen a csütörtöki rövidprogram után a Zágrábban zajló műkorcsolya Európa-bajnokságon. Jevgenyij Pljuscsenko csak a hatodik legjobb rövidprogramot mutatta be, majd visszalépett a versenytől.

Florent Amodio az idény eddigi legjobb teljesítményével rukkolt elő Zágrábban. A gall korcsolyázó gyakorlatilag hiba nélküli programot mutatott be, 89,82 pontot szerezve ezzel.

A 2011-es kontinensbajnok mögött a spanyol Javier Fernandez alig több mint egypontos hátránnyal szorul a második helyre, míg a háromszoros Európa- és egyszeres világbajnok, szintén francia Brian Joubert a harmadik, de közel hatpontos hátránya jelentősnek tekinthető honfitársával szemben.

A sportág élő legendája, az orosz Jevgenyij Pljuscsenko elesett a tripla Axel után, melynek következtében csak hatodikként zárta a rövidprogramot. Ezt követően a hétszeres Európa-, háromszoros világ- és egyszeres olimpiai bajnok korcsolyázó hátfájdalmaira hivatkozva visszalépett a szombati kűrtől.

“Egyszerűen nem értem, hogy mi történt. Azt hiszem a kelleténél gyorsabban akartam megcsinálni azt az ugrást, meg az egész programomat” – mondta az oroszok klasszisa.

Az Eb programja 19 órától a párosok kűrjével folytatódik.

Videó – Pljuscsenko már a rövidprogram elejébe belebakizott:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik