Sport

Futsal: tovább tart a gyöngyösi átok az EHÖK SE-nek

futsal (futsal, teremtorna, labdarúgás, )
futsal (futsal, teremtorna, labdarúgás, )

Nem sikerült megtörnie a gyöngyösi átkot az SZTE EHÖK SE együttesének a futsal NB II Keleti csoportjában.

A szegediek több kulcsemberük –Herczeg Gábor, Kalános János, Berndt Dániel és az eltiltott Gombos Viktor – hiányában, ám három új igazolásukat – Hortobágyi Dominik, Huszár Lajos, Berta Balázs – is bevetve vágtak a mérkőzésnek, s az egyik új szerzemény, Hortobágyi Dominik már a 2. percben két gólt szerzett. Igaz, bizonyosan nem ilyen bemutatkozásra számított a fiatal tehetség, hiszen előbb egy hazai szögletet követően az ő lábáról került saját kapujába a labda, azonban a középkezdés után pillanatokkal már “normális” gólt lőve egalizált, ráadásul Várnagy Milán révén a félidő derekán a vezetést is megszerezte az egyetemista gárda (1-2). Az első félidő hajrája azonban rémálomszerűre sikeredett: előbbMarosi János, majd gyors egymásutánban előbb Forgács Dániel, majd a strandlabdarúgó válogatott Csoszánszki Dávid vette be a vendégek kapuját az utolsó két és fél percben, 4-2-re fordítva meg az eredményt. S ha ez nem lenne elég, az SZTE EHÖK másik újoncát, Huszár Lajost egy nem szándékos könyöklés miatt – talán kissé túl szigorúan – azonnali piros lappal kiállította a játékvezető.

Emberhátrányban kezdte tehát a második játékrészt Cserenkó Szabolcs együttese, s ezt kihasználva Csoszánszki 5-2-re, majd ugyanő Nagy Krisztán kapus sárga lapot érő szabálytalanságát követően hatméteres büntetőből klasszikus mesterhármast elérve 6-2 növelte a hazaiak előnyét. Elszállni látszott a meccs, ám mégsem omlott össze a Tisza-parti csapat, nem játszottak a szegediek alárendelt szerepet. Mindkét sor koncentráltan, összeszedetten játszott, a csereként beálló kapus Kulisits Imre egy alkalommal még tízméterest is védett, s azok is betaláltak akik ritkábban szoktak: Bacher Dávid góljára Marosi válaszolt, majd a szegedi fiatal duplázott, s Vékes Martin pedig két gólra zárkóztatta fel az övéit a hajrára (7-5). A végjátékban azonban Forgács bebiztosította a hazaiak diadalát, Várnagy gólja a 39. percben már csak kozmetikázta az eredményt, amely azonban így is derekas helytállásról tanúskodik a szegedi egység részéről (8-6).

Az SZTE EHÖK SE így továbbra is a tabella 9. helyén áll, ám a Diósgyőr visszalépése miatt e pozíciójából szinte bizonyosan előrébb tud majd lépni a hátralévő találkozók során. A következő lépést hétfőn tehetik meg ezen az úton a várhatóan teljes kerettel kiálló egyetemisták, bár ehhez a Vasas-Kalafa együttese ellen kellene bravúrt bemutatniuk az algyői Fehér Ignác iskola tornacsarnokában 19.30-kor kezdődő találkozón.

További információ, tabella

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik