Sport

Győzelemmel kezdték a Világligát a női pólósok

Legyőzte három góllal a magyar női vízilabda-válogatott a spanyolok legjobbjait a Világliga szerdai csoportselejtezős nyitányán, Mataróban.

Merész András, a tavaly Európa-bajnoki bronzérmes és olimpiai negyedik helyezett nemzeti együttes szövetségi kapitánya a spanyolországi meccsre hét olyan játékost hívott be, aki szerepelt a londoni ötkarikás játékokon.

A szakvezető által a csapatépítés és az eredményesség szempontjából is fontosnak minősített 2013-as első hivatalos fellépésen a londoni nyári játékokon ezüstérmesként végzett együttes várt Takács Orsolyáékra, akik remekül kezdték az idényt, hiszen – a spanyol szövetség honlapjának híre szerint – 12-9-re megnyerték az idegenbeli összecsapást.  

A sorozat folytatásaként a csoport harmadik tagjával, a világbajnoki címvédő görögökkel szombaton Egerben száll medencébe a magyar együttes.

A trióból a legjobb kettő jut tovább az úgynevezett Szuperdöntőbe, amelyet Pekingben rendeznek meg június elején a selejtezők legeredményesebb nyolc válogatottjának részvételével.

Eredmény – Világliga, csoportselejtező, 1. mérkőzés
Spanyolország-Magyarország 9-12

Ajánlott videó

Olvasói sztorik