Sport

Federer megizzadt, de továbbjutott

roger federer (roger federer)
roger federer (roger federer)

A második helyen kiemelt svájci teniszező öt szettben nyert a francia Tsonga ellen az Australian Open negyeddöntőjében.

Jo-Wilfried Tsonga kicsit idegesen kezdett Roger Federer ellen, a svájci pedig így egyből elvette ellenfele adogatójátékát és 3-1-re is ellépett. A gall azonban nem hagyta magát, a játékrész közepére feljavult a teljesítménye, így izgalmas játszmát láthattunk, melyet végül Federer nyert meg rövidítésben.

A második szett is szoros küzdelmet hozott, 3-3-ig haladtak fej fej mellett a felek, ekkor azonban Tsonga vette el riválisa szerváját, majd meg sem állt az egyenlítésig. Federer a harmadik etapot ismét csak rövidítésben tudta megnyerni, majd a francia újra feléledt, 6-3-mal egyenlített, így döntő szettet játszottak a játékosok.

Tsonga totális átváltozáson ment keresztül az ötödik játszmában, a franciának semmi nem jött össze, ez pedig egy olyan klasszis ellen, mint Federer, meg szokta bosszulni magát. Nem volt ez másképp most sem, a második kiemelt rendkívül könnyedén dolgozott ki 4-1-es előnyt. Tsonga ugyan küzdött a végsőkig, ám Federer egy lecsapással lezárta a meccset, és bejutott az elődöntőbe.

Az ötödik Australian Open győzelmére hajtó Roger Federer a legjobb négy között az eddig könnyű sorsolást kapó Andy Murray-vel találkozik majd.

Eredmény – Australian Open, negyeddöntő, férfiak
Federer (svájci, 2.) – Tsonga (francia, 7.) 7-6 (7-4), 4-6, 7-6 (7-4), 3-6, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik