Sport

Egy tini kiejtette Serena Williamst

Sloane Stephens (sloane stephens, )
Sloane Stephens (sloane stephens, )

A 19 éves Sloane Stephens legyőzte a sérüléssel bajlódó Serena Williamst az Australian Open negyeddöntőjében.

A fiatal amerikai teniszezőt sokan a fiatalabbik Williams-testvér utódjának tartanak, így sokan várták ezt a találkozót, amely végül nem is okozott csalódást. Az első szettben még Serena Williams diktálta a tempót, a felvonást pedig mindössze 28 perc alatt nyerte meg 6-3-ra.

A második etapban Sloane Stephens egy kettős hiba miatt rögtön elveszítette adogatását, azonban visszakapaszkodott, majd 7-5-re felülmúlta idő közben ápolást kérő honfitársát. A harmadik kiemeltnek a háta fájt.

A döntő szettben 3-3-nál a 31 esztendős amerikai el tudta venni ellenfele szervagémjét, ám Stephens azonnal visszabrékelt, majd megnyerte az utolsó két játékot is, így hatalmas meglepetésre legyőzte jóval magasabban jegyzett ellenfelét.

Az elődöntőben majd a világelső Viktorija Azarenka lesz az ellenfele, aki Szvetlana Kuznyecovát győzte le. Az első szettben az orosz 2-1-es vezetésnél el tudta venni ellenfele adogatását egy maratoni gémet követően, azonban a fehéroroszt mindez nem zavarta meg és végül 7-5, 6-1-re nyert és jutott be a legjobb négy közé.

Eredmények – Australian Open, negyeddöntők, nők
Azarenka (fehérorosz, 1.) – Kuznyecova (orosz)7-5, 6-1
Stephens (amerikai, 29.) – S. Williams (amerikai, 3.), 3-6, 7-5, 6-4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik